Datça Datça'da 9 günlük bayram tatili bereketi

Datça'da 9 günlük bayram tatili bereketi

Paylaş
Datça'da 9 günlük bayram tatili bereketi

Datça'da 9 günlük bayram tatili bereketi

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Datça ilçesinde, 9 günlük Kurban Bayramına sayılı günler kala oteller ve konaklama tesislerinde doluluk oranlarının yüzde 90'lara ulaştığı bildirildi. Datça Turizm Otelciler Derneği Başkanı Bülent Sancakdar, tatilin başlamasıyla bu oranın yüzde 100'e ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Datça'da 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle turizm sektörü, ivme kazandı. Okulların kapanması, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması ile  birlikte, pandemi sonrası en hareketli günlerin yaşandığı ilçede, otellerde doluluk oranı daha şimdiden yüzde 90'lara ulaştı. Yerli ve yabancı turist akınına uğrayan ilçede, esnafın yüzü de gülmeye başladı.
Datça Turizm Otelciler Derneği Başkanı Bülent Sancakdar, Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte otel ve pansiyonlardaki doluluk oranlarının yüzde 100'e çıkmasının beklendiğini söyledi.  Haziran ayında doluluk oranının yüzde 50'ler seviyesinde kaldığını hatırlatan Sancakdar, "Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması ile beraber, iç pazarda yoğunluk  arttı. Bayram tatilini tam dolu geçireceğimizi düşünüyoruz.  9 günlük tatil, turizmciye can suyu oldu. Umarım,  bayram sonrası da bu hareket devam eder. Özellikle ağustos ve eylül aylarında da misafirlerimizi Datça'ya bekliyoruz" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı