Datça HISİAD'dan orman yangınları için Datça'nın iki mahallesine su tankeri

HISİAD'dan orman yangınları için Datça'nın iki mahallesine su tankeri

Paylaş
HISİAD'dan orman yangınları için Datça'nın iki mahallesine su tankeri

HISİAD'dan orman yangınları için Datça'nın iki mahallesine su tankeri

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA) - HIRDAVAT Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) tarafından Muğla'nın Datça ilçesindeki kırsal Emecik ve Mesudiye mahallelerinde, orman yangınlarında, kullanılmak üzere bağışlanan iki su tankeri Datça Belediyesi'ne törenle teslim edildi.
Datça Belediyesi Garaj Amirliği otoparkında gerçekleştirilen devir-teslim törenine, Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar, HISİAD Genel Başkanı Çetin Tecdelioğlu ve dernek yönetim kurulu üyeleri ile Emecik Mahallesi Muhtarı Hüseyin Harıpçı ve Mesudiye Mahallesi Muhtarı Cüneyt Aydeniz katıldı. Her biri 5 ton kapasiteli ve kendi motor gücü ile 5 katlı bir apartmanın yüksekliğine kadar tazyikli su püskürtme özelliğine sahip bulunan iki tankerin toplam maliyetinin yaklaşık 200 bin TL olduğu bildirildi.
HISİAD Genel Başkanı Tecdelioğlu, yaz aylarında meydana gelen orman yangınları sırasında Datça'da tatilde olduğunu ve yaşananlara bizzat tanık olduğunu belirtip, "O gün orman yangınları karşısında, ilk müdahalenin ne kadar önemli olduğunu gördüm. Özellikle orman köylerinde, yangınlara ilk müdahaleyi yapacak olan su tankerlerinin büyük bir ihtiyaç olduğu gerçeğinden yola çıkarak yönetim kurulumuzla görüşerek böyle bir bağışta bulunmaya karar verdik. Dilerim, hiç orman yangını olmaz, bu su tankerlerine hiç ihtiyaç kalmaz" dedi.
Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar da HISİAD yöneticilerine destekleri nedeniyle teşekkür edip, "Orman yangınlarıyla mücadelede bu duyarlı davranışınız bizi duygulandırdı" dedi.
HISİAD Genel Başkanı Tecdelioğlu, Datça Belediye Başkanı Uçar ile, Emecik Mahallesi Muhtarı Hüseyin Harıpçı ve Mesudiye Mahallesi Muhtarı Cüneyt Akdeniz'e birer teşekkür plaketi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı