Datça Mahalle afet gönüllüleri, sertifikalı arama kurtarma ekibi oldu

Mahalle afet gönüllüleri, sertifikalı arama kurtarma ekibi oldu

Paylaş
Mahalle afet gönüllüleri, sertifikalı arama kurtarma ekibi oldu

Mahalle afet gönüllüleri, sertifikalı arama kurtarma ekibi oldu

Mehmet Çil/DATÇA(Muğla),(DHA) - MUĞLA'nın Datça ilçesinde Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği'nde görev yapan ve düzenlenen deprem tatbikatıyla eğitimlerini tamamlayan Datçalı mahalle afet gönüllüleri, arama kurtarma belgesi almaya hak kazandı.

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğinde, Datça Afet Koordinasyon Merkezi bünyesinde bugüne kadar tahliye ve acil yardım gibi konularda, merkezi İstanbul'da bulunan Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği'nin Datça temsilciliğinde görev yapan mahalle afet gönüllüsü 28 kişi, dün düzenlenen deprem tatbikatı eğitimini tamamladı. Gönüllüler arama kurtarma belgesi almaya hak kazandı. Ankara'dan Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü'nden gelen 3 kişilik bir heyet kontrolünde, Datça'da yıkımı yapılan eski bir turizm tesisinde gerçekleştirilen deprem tatbikatı eğitimi gün boyu sürdü. Senaryo gereği Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Acil Müdahale Ekibi (MAGAME), Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde 6.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Muğla AFAD ile görüştü. Gönüllüler AFAD'ın koordinasyonu ile deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Yapılan eğitimlerde ekiplerin farklı konularda bilgi ve becerilerini gösterdiğini belirten MAG-AME Datça İlçe Temsilcisi Barış Muştu, "Yapılan eğitimlerde ekiplerimiz bir anlamda sınavdan geçti. Ekiplerimizin enkaz alanında çalışmaları, uluslararası işaretleme sistemleri, bölgede bulunan diğer ekipler ile etkileşimleri gibi konularda bilgi ve becerileri ölçüldü. Yapılan tatbikat ve denetleme sonucunda Datça MAG-AME artık AFAD akreditasyon sürecini tamamlamış ve hafif arama kurtarma belgesini almaya hak kazanmıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı