Milas Bensu Narlı'nın adı parka verildi

Bensu Narlı'nın adı parka verildi

Paylaş
Bensu Narlı'nın adı parka verildi

Bensu Narlı'nın adı parka verildi

MUĞLA'nın Milas ilçesinde eski erkek arkadaşı Serhat Kantaş (25) tarafından av tüfeğiyle göğsünden vurularak öldürülen Bensu Narlı'nın (23) adı, Güllük'teki bir parka verildi.
Olay, geçen 13 Mart'ta, saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Burgaz Mahallesi Tanyeri Sokak'taki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Bensu Narlı ve eski erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen Serhat Kantaş arasında kıskançlık nedeniyle sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, Kantaş yanında bulunan av tüfeğini ateşleyip, Narlı'yı göğsünden vurdu. Silah sesini duyan çevredekiler durumu, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Serhat Kantaş ise evi terk ederek kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Narlı'nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Genç kızın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Güllük mahallesinde toprağa verildi. Kısa sürede yakalanan Serhat Kantaş ile zanlıya 'yardım ve yataklık' suçlamasıyla gözaltına alınan E.D., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Milas Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı'nda 15 CHP'li, 7 AK Partili, 5 MHP ve 4 İYİ Parti'li üyenin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda Bensu Narlı'nın adı, Güllük'teki bir parka verildi.
Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Tokat, "Kadınlara yönelik sistemli şiddetin önüne geçmek, bu acıların yaşanmaması için daha fazla duyarlılık oluşturmak ve katledilen insanlarımızın adlarını sonsuza kadar yaşatmak hepimizin temel ve ortak sorumluluğudur. Sevgili Bensu Narlı'nın adını bu şiddet ikliminin son bulması umuduyla bir parka veriyoruz. Umuyor ve diliyorum ki bu acılar artık son bulur ve insanlarımızın hayatları çalınmaz" dedi.
Tabelanın ilerleyen günlerde parka asılacağı öğrenildi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberin Devamı