Nevşehir 200 yıllık hamam, el sanatları atölyesine dönüştü

200 yıllık hamam, el sanatları atölyesine dönüştü

Paylaş
200 yıllık hamam, el sanatları atölyesine dönüştü

200 yıllık hamam, el sanatları atölyesine dönüştü

Ahmet KORKMAZER/ NEVŞEHİR,(DHA)- NEVŞEHİR’de yaşayan Suat Taşkesen (39), 200 yıllık hamamı el sanatları atölyesine dönüştürdü.Yaklaşık 1.5 yıldan beri ağaç ürünü çeşitli malzemeleri hem üreten hem de tarihi hamam içerisinde sergileme imkanı bulan Taşkesen, özellikle turistik işletme sahiplerinden gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.
Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Nar beldesinin Afet Evler Mahallesi’nde, 200 yıllık bir geçmişi bulunmasına rağmen 40 yıldan beri atıl halde olan tarihi hamamı el sanatları atölyesine dönüştüren Suat Taşkesen, beraberinde bir çalışanı ile birlikte ahşap tarzı onlarca malzemenin de üretimini yapıyor. Yaptığı çalışmalara değinen Taşkesen, “Nar beldesinde dedem ve babamda ağaç işleri yapardı. Onların yanında uzun yıllar çalıştım. Ancak ben daha sonra turizm sektöründe çalışmaya başladım. Ancak ailemin ana sanat dalı ile uğraş vermek bana daha keyif verince bu mesleği geliştirmeye karar verdim. 1,5 yıldan beri de tarihi hamamda ahşap ürünlerini üretiyorum" diye konuştu.
Ürettiği el sanatlarına değinen Taşkesen, "Hamamın iç kısmında ağaçtan lamba, cevizden sehpa, masa, ahşap ayna, saat gibi ürünleri sergiliyorum. Burayı ziyaret eden sanatseverler ürettiğimiz ürünleri hayranlıkla izliyorlar. Turizm bölgesi olduğumuz için de değişik turistik işletmelerin bahçe ve salon dekorasyonları için ahşap masa, sandalye ve sehpa üretiyorum” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı