Niğde Niğde Belediyesi, işçilere yüzde 51 zam yaptı

Niğde Belediyesi, işçilere yüzde 51 zam yaptı

Paylaş
Niğde Belediyesi, işçilere yüzde 51 zam yaptı

Niğde Belediyesi, işçilere yüzde 51 zam yaptı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Belediyesi ile Hak-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan görüşmeler sonucunda Niğde Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin hem maaşlarına hem de sosyal haklarına yüzde 51 oranında zam yapıldı.
Niğde Belediyesi ile Hak-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi, Niğde Kültür Merkezi'nde imzalandı. İşçilerin hem maaşlarına hem de sosyal haklarına yüzde 51 zam yapıldı. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, belediye bünyesinde çalışan işçilerin her türlü hakkını gözettiklerini söyledi. Özdemir, "Belediye olarak bölgede işçilere en fazla maaş veren belediye olmanın mutluluğu içindeyiz. Çalışan işçilerimize en iyi imkanları sunmak için ne gerekiyorsa her zaman yapıyoruz. Sizler bu şehrin her yanında gece gündüz demeden mücadele ediyorsunuz. İnsanımızın doğumdan ölümüne dek sizler üzerinize düşen işi gerçekleştiriyorsunuz, insanımıza yardımcı oluyorsunuz. Havanın sıcak veya soğuk olduğu zamanlar fark etmeksizin, mesai mefhumu gözetmeden sabahlara kadar çalışıyorsunuz. Ben de fırsat bulduğum her anda sizlerin yanında olmaya, sahada sizleri ziyaret etmeye çalışıyorum. Ben gecenin o soğuk zamanlarında vatandaşlarımız için var gücünüzle çalışmanızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum" dedi.
İşçilerin maaş günü geldiğinde eksiksiz şekilde ödeme yapan belediye haline geldiklerini dile getiren Başkan Özdemir şunları söyledi:
"İşçilerimize bu zammı verirken, göreve geldiğimiz günden bu yana belediyemizi 1 TL dahi borçlandırmadık. Hem işçisine hak ettiğinin fazlasını vermeye gayret eden hem de halkına her alanda hizmet eden bir belediye olduk. Belediye olarak gün geçtikçe ekonomik olarak büyüyoruz. Burada bugün toplu iş sözleşmesini imzalarken 2021 yılında en düşük ücret 3 bin 659 TL iken 2022 yılı 6'ncı ayı itibari ile işçilerimize yüzde 51’lik zam ile 5 bin 519 TL asgari ücret veriyoruz. Bu kapsamda işçilerimizin sosyal haklarını da gözeterek birçok alanda iyileştirme yaparak, işçilerimizin en yüksek oranda faydalanmasını sağladık. Her zaman bir aile olarak gördüğümüz işçilerimizin tüm haklarını korumak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Birimlerde çalışan işçilerimizin çalışma ortamını iyileştiriyor, kıyafet ve kullandığı ekipmanların en kaliteli olanlarını onlara sağlıyoruz. Şehrimize en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz ve işçilerimizle birlikte bir aile olarak hizmet etmeye, gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yaptığımız bu zam tüm işçilerimize bereket getirsin inşallah. Sevgi ve sağlık içinde Allah kazandığınız parayı harcamayı nasip etsin inşallah."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı