Bahçe Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi'nin yüzde 70’i tamamlandı

Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi'nin yüzde 70’i tamamlandı

Paylaş
Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi'nin yüzde 70’i tamamlandı

Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesi'nin yüzde 70’i tamamlandı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)– MERSİN – Adana – İncirlik – Osmaniye - Gaziantep Hızlı Demiryolu Projesi kapsamında yapımı devam eden Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa Varyantı) çalışmalarının yüzde 70’nin tamamlandığı belirtildi.
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, projesi kapsamında yapımı devam eden Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu projesi kapsamında çalışmaları yerinde inceledi. Vali Yılmaz’ın incelemelerinde Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı ve Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz da yer aldı. Vali Yılmaz, incelemeleri sırasında Proje Müdürü Ferhat Yüksekkaya’dan bilgi aldı. Proje kapsamında yapımı devam eden her biri 10 kilometre uzunluğunda olan çift tüplü tünelde; birinci tünelde 10 kilometrelik bölümün ve ikinci tünelde ise 3 kilometrelik bölümün tamamlandığını söyleyen Yüksekkaya, işin yüzde 70’nin tamamlandığını kaydetti. Fevzipaşa Varyantının tamamlanması ile 33 kilometre olan mevcut güzergâhın 17 kilometreye düşeceğini belirten Yüksekkaya, 2022 yılsonunda projenin tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.
DEMİRYOLU AĞINDA EN UZUN TÜNEL OLACAK
Vali Erdinç Yılmaz, yapımı devam eden bu büyük projenin Osmaniye’ye ve ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek, “Bahçe ilçemizde yapımı devam eden Bahçe-Nurdağı varyantı hızlı tren tünelinin çalışmalarının yapıldığı alandayız. Bu gerçekten büyük bir yatırım, büyük bir proje. Proje, başarıyla devam ediyor. Bu işin yüklenici firmasına, teknik elemanlarına, çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu çalışmalar 2022 yılının sonunda bitecek. Burası tamamlandığında demiryollarının tünel ağı içindeki en uzun tüneli olacak ve bu Devlet Demiryollarının altyapısının güçlenmesinde çok ciddi bir katkı sağlamış olacak. Bu tünel tamamlandığında ve hızlı trenler çalışmaya başladığında çok daha kolay, rahat ve konforlu bir ulaşıma kavuşmuş olacağız” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı