Bahçe Çiftçilere sertifikalı 4 bin ceviz fidanı dağıtıldı

Çiftçilere sertifikalı 4 bin ceviz fidanı dağıtıldı

Paylaş
Çiftçilere sertifikalı 4 bin ceviz fidanı dağıtıldı

Çiftçilere sertifikalı 4 bin ceviz fidanı dağıtıldı

İbrahim EMÜL/BAHÇE (Osmaniye), (DHA) – OSMANİYE’nin Bahçe ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yüzde 50 hibe destekli, sertifikalı 4 bin ceviz fidanı dağıtıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce hazırlanan 'Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında yüzde 50 hibe destekli sertifikalı 4 bin ceviz fidanı, düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı. Dağıtım sırasında konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, kentin coğrafi yapısı ve iklim özellikleri nedeniyle cevizin stratejik bir ürün olduğunu söyledi. Bulut, "Ceviz, kuruyemiş sektöründe ve birçok işlenmiş üründe kullanılması açısından ekonomik değeri son derece yüksek bir meyvedir. Projenin toplam maliyeti 70 bin TL’dir. Proje toplam tutarının yüzde 50’si olan 35 bin TL maddi destek Osmaniye İl Özel İdaresi kaynağından, diğer yarısı ise çiftçilerimiz tarafından karşılanmıştır" dedi.
İl Müdürü Recep Bulut, ilçede rakımı bin metrenin üzerinde yerlere dikim yapacak çiftçilere 'Maraş 18', altındaki rakımlara ise 'Chandler' çeşidini önerdi.


FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı