Düziçi Mesleğe yeni atanan öğretmenler ile emekli öğretmenler panelde buluştu

Mesleğe yeni atanan öğretmenler ile emekli öğretmenler panelde buluştu

Paylaş
Mesleğe yeni atanan öğretmenler ile emekli öğretmenler panelde buluştu

Mesleğe yeni atanan öğretmenler ile emekli öğretmenler panelde buluştu

İbrahim EMÜL/DÜZİÇİ (Osmaniye), (DHA) - OSMANİYE'de mesleğe yeni başlayan öğretmenler, 'Geçmişten Geleceğe Öğretmenlik Mesleği Kod Aktarım Projesi' kapsamında düzenlenen panelde emekli öğretmenlerle buluştu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Düziçi ilçesindeki Haruniye Köy Enstitüsü'nde gerçekleştirilen panele, kentte mesleğe yeni başlayan öğretmenler ve emekli öğretmenlerin yanı sıra yazar Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan da katıldı.
Panelin açış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, öğretmenlik mesleğinin, sosyal, bedensel, zihinsel ve duygusal gelişimini tamama erdirmiş mesleğin adı olduğunu belirterek, "Başka mesleklere benzemez. Sürekli kendini yenilemeye açıktır ve öğrendiklerini paylaşarak zekatını verir. Öğretmenlik mesleği toplumda en çok güven veren ve saygı duyulan meslektir. Bu güven ve saygıyı daha yükseklere taşıyacak olan ise yetişip gelen siz değerli öğretmenlerimizsiniz" dedi.
Yazar Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan ise başka mesleklerin bir saatinin öğretmenlik mesleğinin üç saatine denk gelmesi sebebiyle başka mesleklerden farklı olduğunu dile getirdi. Öğretmenliğin sadece sınıfın içerisinde olmadığını ve sosyal varlık olan öğretmenin sürekli okuyan, öğrenen ve öğrenme arzusu içerisinde olan tek kişilik bir ordu olduğunu kaydeden Celkan, çok çalışma ile disiplini elden bırakmadan kazanılmış bir statü ile öğretmenlik mesleğini sürdürmeleri tavsiyesinde bulundu.
Panelistlerden emekli öğretmen Ahmet Kahraman, ilk görev yerinin Düziçi olması sebebiyle 39 yıllık mesleki yaşantısında birçok tecrübeyi Osmaniye'de yaşadığını ve bu mesleği başka hiçbir meslekle değiştirmek istemediğini anlattı.
Emekli Fen Bilimleri öğretmeni Süheyda Altıntaş da okulu resmi bir kurum olarak değil evi olarak gördüğünü belirtti.
Panel, Aydın Albak'ın panelistlere çiçek takdimiyle son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı