Kadirli Kadirli'de armut hasadı başladı

Kadirli'de armut hasadı başladı

Paylaş
Kadirli'de armut hasadı başladı

Kadirli'de armut hasadı başladı

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye), (DHA)- OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde hasadına başlanan armut, ağaç başında kilosu 10 liradan satıldı.
Cığcık Köyü'nde 10 yıl önce 12 dönüm alana armut fidanı diken Süleyman Gürsoy, verimi ve lezzetiyle armudun ağaç başında alıcı bulduğunu ve 10 liradan satıldığını kaydetti. Bu yıl rekolte bakımından verimli bir hasat yaptıklarını söyleyen Gürsoy, "Fiyat bakımından da rekolte bakımından da armut yüzümüzü güldürdü. Bu yıl 15 tona yakın meyve topladık. Daha önce tahıl ürünleri ekiyorduk. Tahıl ürünleri artık çiftçiyi memnun etmiyor. Bu yüzden, yöremizde yetişebilen, zeytin, armut, hurma, incir, nar gibi meyve bahçeleri oluşturuluyor. Bizde Armut bahçesi yaptık" dedi.
'PAZAR SIKINTISI YOK'
Meyveleri satmakta pazar sıkıntısı yaşamadıklarını belirten Gürsoy, şöyle konuştu: "Hatay, Adana ve Mersin'den gelip toptan alıyorlar. Toptan ağaç başında 10 liradan kilosunu sattık. Armut üreticisi olarak fiyattan memnunuz. Damlama sulama sistemi ile sulamasını yapıyoruz. Ağaçların bakımı, budaması ve toplanmasında 20 kişi evine ekmek götürüyor." (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı