Kadirli Kadirli'de aşı ekipleri köy köy geziyor

Kadirli'de aşı ekipleri köy köy geziyor

Paylaş
Kadirli'de aşı ekipleri köy köy geziyor

Kadirli'de aşı ekipleri köy köy geziyor

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),(DHA)- OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde sağlık ekipleri köy köy gezerek Covid-19 aşısı yapıyor.
Kadirli İlçe Sağlık Müdürlüğü aşı ekipleri, ikinci ve üçüncü doz aşısı gelen ancak ulaşım sorunu olan vatandaşların evlerine giderek aşılama yapıyor. İlçe Sağlık Müdürü Dt. Ayşe Bozkurt, yaygın aşılamanın bu hastalığı basit bir soğuk algınlığı seviyesine indirip, eski yaşama kavuşmanın tek yolu olduğunu vurgulayarak aşılama çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.
Osmaniye'nin yaklaşık 1 aydır en az vaka görülen illerin başında geldiğini hatırlatan Müdür Bozkurt, "Bu başarıda aşılama ve alınan sıkı tedbirler ile vatandaşlarımızın kurallara uyması etkili olmuştur. İlçe Sağlık Müdürlüğümüz aşı ekibimiz daha önce olduğu gibi yine köylerde 2'nci doz aşısı gelen ya da ulaşım sorunu nedeniyle aşı olamayan vatandaşlarımızın ayağına giderek aşılarını yapıyor. 50 yaş üzeri vatandaşlarımız için 3'ncü doz aşı içinde ekiplerimiz seferber olmuş durumda. Vatandaşlarımızın aşı konusunda tercihi kendilerine bırakıyoruz. Hangi aşıyı olmak istiyorlarsa onu yapıyoruz. Aşı da hiçbir sıkıntımız yok. Fedakarca dağ taş demeden köy köy gezerek aşılama yapan ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı