Kadirli Kadirli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu

Kadirli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu

Paylaş
Kadirli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu

Kadirli'de yanan alanlarda binlerce fidan toprakla buluştu

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),(DHA)- OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde, Temmuz ayında yangın çıkan ormanlık alanlarda, Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında binlerce fidan toprakla buluşturuldu.
28 Temmuz’da Karatepe Köyü'nde çıkan ve 4 gün sonra kontrol altına alınan orman yangınında zarar gören bölgede, Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında 11.11’de fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törende, binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Törene, Vali Yardımcısı ve Kadirli Kaymakam Vekili Adem Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Tarhan ve kent protokolü katıldı.
Kadirli Orman İşletme Müdürü Adem Sarıbıyık törende yaptığı konuşmada, yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için büyük bir fedakarlıkla çalıştıklarının altını çizdi. Sarıbıyık, "Çalışmalarımız halen devam ediyor. Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Karatepe Köyü Dikenli Mahallemiz'de 5 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. 2021 yılı sonuna kadar ise 1 milyon ağacı toprakla buluşturmuş olacağız. Ayrıca 2022 yılında toplam 7 milyon fidan dikerek yanan alanların hepsinde fidanları topraklarla buluşturmuş olacağız. Selvi, kızılçam, fıstık çamı, defne ve harnup gibi fidanlarla bölgemizde yetişen ağaçları ekiyoruz. Bugün geleceğe nefes olmak için yanan alanda ilk adımı atarak fidanları toprakla buluşturduk” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı