Kadirli Yöresel ürünler üretim merkezine DOĞAKA'dan destek

Yöresel ürünler üretim merkezine DOĞAKA'dan destek

Paylaş
Yöresel ürünler üretim merkezine DOĞAKA'dan destek

Yöresel ürünler üretim merkezine DOĞAKA'dan destek

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye), (DHA)- KADİRLİ Belediyesi'nin 'Kadın Eli Yöresel Ürünler Üretim ve İşletme Merkezi' adlı projesinin, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenmeye hak kazandığı bildirildi.
Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan’ın talimatları doğrultusunda Kadirli Belediyesi Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kadirli Belediyesi Kadın Eli Yöresel Ürünler Üretim ve İşletme Merkezi projesinin sözleşmesi imzalandı. 1 milyon 790 bin TL bütçeli projenin 1 milyon 290 bin TL’si DOĞAKA tarafından karşılıksız hibe destek tutarı olarak verilecek.
Kadirli Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Semercioğlu ile DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu tarafından sözleşme karşılıklı olarak imzalandı. Proje ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, “Cemal Paşa Mahallesi'nde yapılacak olan Kadın Eli Yöresel Ürünler Üretim ve İşletme Merkezi projemizin büyük bir bölümü DOĞAKA tarafından maddi destek görmüştür. Proje ile kadınlarımızın el ürünlerini pazarlayabilecekleri sıhhi şartlar altında paketleme ve pazarlama imkanı bulabilecekleri modern bir sosyal donatı alanını Kadirli'ye kazandırıyoruz. Projemize en kısa sürede başlayarak kadınlarımızın ve Kadirli halkının hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Projemiz içerisinde gastronomi mutfağı, seminer Salonu, çocuk eğitim salonu ve teşhir salonu yapılacaktır. Proje kapsamında kadınlarımıza girişimcilik eğitimi verilerek internet üzerinden satış sağlayacak eğitim ve imkanda sağlanacaktır” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı