Merkez Osmaniye’de yatırım programında ki projelerden 11’i bitirildi

Osmaniye’de yatırım programında ki projelerden 11’i bitirildi

Paylaş
Osmaniye’de yatırım programında ki projelerden 11’i bitirildi

Osmaniye’de yatırım programında ki projelerden 11’i bitirildi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, 2022 yılında Yatırım Programında bulunan 159 adet projenin; 11 adedinin bitirildiğini, 91’inin yapımının devam etmekte olduğunu, 12’sinin ihale aşamasında, 44’ünün henüz başlanılmadığını ve 1’inin ise tasfiye edildiğini söyledi.
İl Koordinasyon Kurulu’nun 2022 Yılı 3’üncü toplantısı Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Belediye Başkan Vekili Mehmet Hulusi Akkuş, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı.
EN ÇOK ÖDENEK ULAŞTIRMA HABERLEŞME SEKTÖRÜNE
Vali Erdinç Yılmaz, ilde 2022 yılında toplam proje bedeli 8 Milyar 926 milyon 660 bin TL olan 159 adet proje üzerinde çalışmalara devam edilmekte olduğunu ve bu projelere ayrılan ödenek miktarının ise 1 milyar 898 milyon 694 bin TL olduğunu söyledi. Dönem sonu itibarıyla 944 milyon 660 bin TL harcama yapılarak yüzde 50 oranında nakdi gerçekleşme sağlandığını kaydeden Vali Yılmaz, “2022 yılında İlimizde gerçekleşen yatırımlar; Tarım, Turizm, Sağlık, Enerji, Ulaştırma-Haberleşme, Eğitim ve Diğer Kamu Hizmetleri olmak üzere 7 temel sektörde toplanmıştır. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara sektörel bazda bakıldığında; yıl içerisinde en çok ödeneklerin, yüzde 49,5’lik pay ile Ulaştırma-Haberleşme Sektörüne, yüzde 28,7’lik pay ile Sağlık Sektörüne ve yüzde 8’lik pay ile de Eğitim Sektörüne ayrıldığı görülmektedir. 2022 yılında Yatırım Programı’nda bulunan 159 adet projenin; 11 adedi bitirilmiş, 91 adedinin yapımı devam etmekte, 12 adedi ihale aşamasında, 44 adedine henüz başlanılamamış, 1 adedi ise tasfiye edilmiştir. Son olarak kurumlarımızın yatırımlarını İl Yatırım Takip Sistemine zamanında ve eksiksiz olarak girdikleri görülmüş olup, Kurumlarımıza gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederim. İl Koordinasyon Kurulu toplantısının İlimiz için hayırlı olmasını temenni ederim.”dedi.
Toplantının devamında kurum yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeler hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar. (DHA)
FOTOTĞRAFLI

Haberin Devamı