Sapanca Sapanca Gölü’nde su seviyesi yükseldi

Sapanca Gölü’nde su seviyesi yükseldi

Paylaş
Sapanca Gölü’nde su seviyesi yükseldi

Sapanca Gölü’nde su seviyesi yükseldi

İsa ÇİÇEK/SAPANCA (Sakarya), (DHA) – SAKARYA’nın su ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü’nde geçen yıl Aralık ayında su seviyesi 30.43 seviyelerine kadar düşerken, gölü besleyen su kaynaklarının kontrol altına alınması ve yağışlarla bu yıl Aralık ayında su seviyesi 31.63 metre olarak ölçüldü.

Sakarya’nın içme suyunun yüzde 70’ini karşılayan, kurak geçen yaz aylarında Kocaeli’nin de su alımı yaptığı Sapanca Gölü’nde su seviyesi 31.60 metreye ulaştı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü son 1 yılda Sapanca Gölü’nü besleyen 11 ayrı dere yatağı üzerinde ve çevresinde sıkı bir denetim yaptı. Bu kaynaklardan yapılan su alımlarını takip eden ekipler, belirlenen sınırların üzerinde yapılan tüm işlemlere müdahale etti. Sakarya’nın en büyük su kaynağını korumaya yönelik yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Son günlerde etkili olan yağmur yağışlarının da sayesinde geçen yıl Aralık ayında 30.43 metre olarak ölçülen su seviyesi, bu yıl Aralık ayında 31.63 metre olarak ölçüldü.

‘GÖLE ZARAR VERECEK TEHDİTLERİ ENGELLEDİK’
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttüğümüz her projede çevreci bir yaklaşım sergiliyor ve doğamızı korumaya özen gösteriyoruz. Son bir yıldır doğa harikamız ve mirasımız olan Sapanca Gölü için hususi bir çalışma yürütüyoruz. Gölü besleyen kaynakları sürekli olarak takip ediyoruz. Göl çevresinde Sapanca’yı etkileyecek her meseleyi gözlemliyoruz. Dolayısıyla olumsuz durumlarla anında müdahale ediyor ve numuneler alarak analizler yapıyoruz. Çalışmalarımız çok şükür sonuçlarını verdi. Şehrimizin su ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan doğa hazinemizi koruyup mirasımıza sahip çıkıyoruz.” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı