Şanlıurfa Şanlıurfa’da kadın hakimden bebek sergisi

Şanlıurfa’da kadın hakimden bebek sergisi

Paylaş
Şanlıurfa’da kadın hakimden bebek sergisi

Şanlıurfa’da kadın hakimden bebek sergisi

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da İdare Mahkemesinde görevli Hakime Meltem Dağaşan'ın 30 yılda gezdiği dünyanın pek çok ülkesinden satın aldığı geleneksel kıyafetli oyuncak bebeklerden oluşan koleksiyonunun sergisini açtı.

İdare Mahkemesi'nde görevli Hakime Meltem Dağaşan, Karaköprü Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde "Geleneksel Kıyafetli Dünya Bebekleri" sergisi açıldı. Sergide hakime Dağaşan'ın Özbekistan, Fransa, Malta, Grönland, Küba, Ekvator, Meksika, Gürcistan, Kazakistan, Hindistan, Peru, Brezilya gibi ülkelerden koleksiyonuna kattığı geleneksel kıyafetli 250 bebek yer alıyor.
Dağaşan, serginin açılışı öncesinde yaptığı konuşmada, yaklaşık 30 yıllık bir emeğin sonucu sergiyi oluşturduğunu söyledi. Gezdiği ülkelerde dünya bebeklerini toplayıp koleksiyon yapan Meltem Dağaşan, bunun çok büyük bir emek olduğunu ve 30 yıllık bir birikimle yapıldığını dile getirirerek şunları söyledi: "Bu koleksiyonu yaparken amacım her çeşidi, her kültürü yansıtmak ve bir araya getirmektir. Şanlıurfa'da bunu sergilemek, çocuklara ulaşmak benim için çok güzel oldu. Buna vesile olan Karaköprü Belediyesine teşekkür ediyorum" dedi.
Serginin açılışını Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, savcı ve hakimler, davetliler ile çocuklar katıldı.
Şanlıurfa Oyun ve Oyuncak Müzesi'ndeki "Dünya Bebekleri Sergisi" 11 Nisan'a kadar devam edeceği kaydedildi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı