Şanlıurfa Şanlıurfa Valisi Ayhan, görevine başladı

Şanlıurfa Valisi Ayhan, görevine başladı

Paylaş
Şanlıurfa Valisi Ayhan, görevine başladı

Şanlıurfa Valisi Ayhan, görevine başladı

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA Valiliği görevine atanan Vali Salih Ayhan, kente gelerek görevine başladı.
Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Sivas’tan Şanlıurfa Valiliğine atanan Salih Ayhan görevine başladı. Valilik girişinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Metin Düz, Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum Müdürleri tarafından çiçekle karşılanan Ayhan, makamında ilk basın toplantısını düzenledi. Şanlıurfa’ya atanmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür eden Vali Ayhan, “Ülkemizin en güzel illerinden birisinde göreve başlamak her faniye nasip olmaz, hele hele bir valilik makamına hiç nasip olmaz ama Rabbime hamdolsun ki bizlere böyle güzel bir makamı nasip eyledi. Rabbim bunun hakkını verebilmeyi nasip etsin” dedi.
MÜLTECİLER KONUSUNDA DEVLET POLİTİKASINI İZLEYECEĞİZ
Türkiye’den en fazla Suriyeli mültecilerin yaşadığı kentlerin başında Şanlıurfa’nın geldiğini sözlerine ekleyen Vali Salih Ayhan, mülteciler konuşunda şunları söyledi;
“Bize ensar bir milletiz. Sadece bu dönem değil, kadim medeniyetizde hep Analadolu’ya doğru, emin yer, güvenli yer olduğu için gönlü geniş bir millet olduğu için mülteciler gelmiştir. Bizim devlet politikamız geregi, devletimiz nasıl uygun görürse buna uygun adım atacağız. Ama izlenimim ve gözlemim şu ki, bu işi suhuletle, sükunetle yürütülen illerin başında Şanlıurfa var. Şimdi sınır ötesinde de güzel çalışmalar var. Bu alanda biraz daha konuya vakıf olup, daha teknik bir çalışma yapıp, oradaki yol haritamızı sizlerle paylaşacağız."
Yapılan açıklamaının ardından Vali Ayhan kurum amirlerince bir toplantıya katıldı. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı