Şanlıurfa Şanlıurfa’da, arıcılar için festival

Şanlıurfa’da, arıcılar için festival

Paylaş
Şanlıurfa’da, arıcılar için festival

Şanlıurfa’da, arıcılar için festival

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da havaların ısınmaya başlamasıyla badem ağaçlarının çiçek açması üzerine kentte ilk kez "Arıların Badem Çiçekleri ile Dansı Festivali" düzenlendi. Mobil sıra gecesi ekiplerinin seslendirdiği türküler eşliğinde kovanlardaki binlerce bal arısı görevliler tarafından kovalarından salınarak çiçek açan badem ağaçlarıyla buluştu.

Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Arıcılar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği "Arıların Badem Çiçekleri ile Dansı Festivali" kırsal İlhan mahallesinde düzenlendi. Festival, mobil sıra gecesi ekini olan Urfa Ahengi Müzik Topluluğu tarafından yöresel türkülerin seslendirilmesiyle başladı. Ardından festival alanında bulunan kovanlardaki binlerce bal arısı görevliler tarafından kovalarından salınarak çiçek açan badem ağaçlarıyla buluştu. Kovanlardan bırakılan Arılar rengârenk badem çiçekleri üzerinde adeta dans etti. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, arıların doğa için önemli görevler üslendiğini, arıları korumak için doğanın da korunması gerektiğini belirtti.
Beyazgül, “Arıları korumak için doğayı korumak gerekiyor. Doğayı korumak için ise doğaya karşı hassasiyetimizi korumamız gerekmektedir. Dünya’nın en önemli konularından biri iklim değişikliği konusudur. İklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarını bugün de görmekteyiz. Doğanın bizlere sunduğu imkânları hor kullanmayarak çok temiz su kaynaklarının, canlıların yaşamları için çok dikkatli olmak zorundayız. Badem yetiştirmek istiyorsak arıları, arıları korumak için ise doğayı korumak gerekir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak da bu konuda çiftçilerimize desteklerimizi her anlamda sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Festivalde söz alan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ziya Şahin,  ülke tarımında önemli bir yere sahip olan Şanlıurfa’da çiftçilerle arıcıları aynı çatı altında buluşturmak gerektiğini ifade etti.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı