Beytüşşebap Şırnak’ta kadınların kurslarda yaptıkları ürünler açılışla sergilendi

Şırnak’ta kadınların kurslarda yaptıkları ürünler açılışla sergilendi

Paylaş
Şırnak’ta kadınların kurslarda yaptıkları ürünler açılışla sergilendi

Şırnak’ta kadınların kurslarda yaptıkları ürünler açılışla sergilendi

Emin BAL/ BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), (DHA)- ŞIRNAK’ın Beytüşşebap ilçesinde ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve  Aile Destek Merkezin'de (ADEM) kurs alan kadınların hazırladıkları ürünler düzenlenen açılışla sergilendi.

Beytüşşebap’ta 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' etkinliklerinde kapsamında  Halk Eğitim Merkezleri ve ADEM kurslarında kadınlar tarafından yapılan ürünler sergilendi. Hükümet Konağı önünde yapılan açılışa Beytüşşebap Kaymakamı Hasan Uğuz, Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökan Gurgan, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Karacan, ADEM Kordünatürü Sevilay Ataman, Halk Eğitim Müdürü Emin Sadıkoğlu, kursiyer kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'KADINLARA HEM GELİR HEM DE MESLEK EĞİTİMİ VERİLİYOR'

Açılışta konuşan Beytüşşebap Kaymakamı Hasan Oğuz,  bu tür programlarla ilçenin çok güzel yerlere geleceğine inandığını söyledi. Oğuz, “Allah birliğimizi ve huzurumuzu daim etsin. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür projelerle kadınlara hem gelir hem de meslek eğitimi veriliyor. İlçemizde kadınların el emeği göz nuru ürünleri inceledik oldukça güzel.”dedi.

'BURADA ÇALIŞAN KARDEŞLERİMİZ AYLIK BÜTÇELERİNE KATKIDA BULUNUYOR'

Belediye Başkanı Habip Aşan da açılan kurslarda üretilen el emeği göz nuru ve yemeklerin sergilendiğini aktardı. Aşan, “Vatandaşlarımız kilim ve diğer ürünleri görme şansını buluyor. Böylece burada çalışan kardeşlerimiz aylık bütçelerine katkıda bulunuyor. Pandeminin bitmesiyle de böyle bir havayı özlemiştik vatandaşlarımız yediden yetmişe her kez burada buda bizi mutlu ediyor bu durum.” diye konuştu.

Programda konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı. Açılışın ardından program gece ilerleyen saatlere kadar yapılan konserlerle devam etti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı