Şırnak Şırnak'ta 'Cezeri Bilim ve Öğrenme Şenliği' düzenlendi

Şırnak'ta 'Cezeri Bilim ve Öğrenme Şenliği' düzenlendi

Paylaş
Şırnak'ta 'Cezeri Bilim ve Öğrenme Şenliği' düzenlendi

Şırnak'ta 'Cezeri Bilim ve Öğrenme Şenliği' düzenlendi

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)- ŞIRNAK Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 300 öğrencinin 80 projesinin yer aldığı ‘Cezeri Bilim ve Öğrenme Şenliği’ düzenlendi.
Şırnak Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Cezeri Bilim ve Öğrenme Şenliği’nde halk eğitim merkezleri, bilim sanat merkezleri, meslek liselerinde 300 öğrencinin hazırladığı bilişim, yöresel, kültürel ve atölye çalışmalarından oluşan 80 proje yer aldı. Şenlikte bölgeye özgü halı dokuma ürünlerinin yanı sıra, el sanatları, dikiş nakış, takı tasarımı, robotik kodlama ve öğrencilerin yaptığı resimler sergilendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen şenliğin açılış programına Vali Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Şenliğin açılış programında konuşan Vali Osman Bilgin, "Hemşerimiz 'El Cezeri'nin özellikle bu topraklarda doğup büyüyen hem ülkemize hem de dünyaya ışık tutan, bilim alanında yapmış olduğu çalışmaları asla unutmamalı ve unutturmamalıyız. Bilimde, kültürde, sanatta her anlamda kendini çok iyi yetiştirmiş ve 800 yıl önce bu dünyadan göç etmiş bir insanın ismiyle etkinlik düzenliyoruz. İnşallah 800 yıl sonra sizlerin de adına etkinlik düzenlenmesini Allah nasip eylesin" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberin Devamı