Şırnak Şırnak’ta, 'Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyası'

Şırnak’ta, 'Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyası'

Paylaş
Şırnak’ta, 'Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyası'

Şırnak’ta, 'Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyası'

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)-ŞIRNAK'ta Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullardaki kitap sayısını arttırmak için ‘Kitap Gemisi Kitap Bağış Kampanyası’ başlatıldı. 400 bin kitabın olduğu okul kütüphanelerinde hedef bu sayıyı 800 bine çıkarmak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından 2021'de başlatılan ‘Kütüphanesiz okul kalmasın’ kampanyası ile Şırnak’ta 242 kütüphane kuruldu. Kurulan kütüphaneleri kitaplarla doldurmak ve öğrenci başına düşen kitap sayısını arttırmak için Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Kitap Gemisi Kitap BağışI Kampanyası’ başlatıldı. Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesinde 'Kitap Gemisi Kitap Bağışı Kampanyası'nın startı verildi.
Türkiye’deki okullarda 40 milyon kitap olduğunu belirten Vali Pehlivan; “İlimizde de 700’e yakın okulumuzda toplamda yaklaşık 400 bin kitap var. Ülke genelinde Bakanlığımız tarafından 100 milyon hedefi konuldu. Biz de il olarak 400 bine yakın kitabımız olduğu tespitinden hareketle bugün başlatacağımız kampanya ile bunu en az iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sayede ilimizde öğrenci başına düşen 2,6 kitap oranını Türkiye ortalaması olan 2.7’nin üzerine çıkarmış olacağız. Herkesin katkılarıyla inşallah çok daha fazla kitap temin edeceğiz. Valilik olarak 1000 kitap bağışında bulunduk. Kitaplar çocuklarımıza çok değişik alanlarda bilgiler sunan önemli kaynaklardır. Biz, gençlerimize ve çocuklarımıza ne kadar fazla kitap ulaştırırsak, onların ne kadar daha fazla esere, kaynağa ulaşmasını sağlarsak okullarındaki başarı düzeylerine de katkı sağlamış oluruz" dedi.
Kampanyada ayrıca belediye tarafından 1000, üniversite tarafından 250 ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından 13.999 kitap bağışı sözü verildi. Kampanyanın başlatılması ile beraber 15 bin 249 kitap toplandı.(DHA)
FOTOĞRAFLI 
 

Haberin Devamı