Sivas Başkan Bilgin: Su sorununu çözeceğiz

Başkan Bilgin: Su sorununu çözeceğiz

Paylaş
Başkan Bilgin: Su sorununu çözeceğiz

Başkan Bilgin: Su sorununu çözeceğiz

Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, kentteki su sorununun en kısa sürede çözüleceğini belirterek, "Pusat Özen Barajı'nda ihale yapıldı. Firmaya yer teslimi yapıldı. Firma projede kullanılacak boru üretimine başladı. Bu yıl içerisinde ilk etabı tamamlamayı planlıyoruz. Vatandaşa da düşen görev var. Suyu sınırsız bilip sınırsız kullanılmaması lazım" dedi.
Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un kenti ziyaretiyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Bilgin basın toplantısında kentte Yumurtatepe Bölge Parkı, Eski Sanayi, Yunus Emre Kentsel Dönüşüm, Sanat Sokağı, GES, Kale projeleri gibi konular yer aldı. 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Bakanımız Sivas’a her zaman olduğu gibi elleri dolu geldi. Sivas’ın bakanlığın ilgilendiği tüm projelerine destek vererek bizlerin çalışma azmini daha da artırdı. Yumurtatepe de hayata geçirilecek Millet Bahçesi’ni bakanımızla ziyaret ettik. İnşallah yapımı devam eden millet bahçesi temmuz ayı gibi hizmete açılacak. Şehrimizin en önemli gündem maddelerinden biri olan Eski Sanayi ve Yunus Emre Kentsel Dönüşüm projeleriydi. Bu noktada Yunus Emre Kentsel Dönüşümde bakanlığımız desteğiyle birlikte rezerv konut yapımı başladı ve bu sezon içerisinde temmuz-ağustos ayı gibi bitirilip teslim edilecek. Bu noktada bakanımızdan bir talebimiz vardı. Yunus Emre Mahallesi'nde 70’li yıllardan kaynaklanan tapu sorunlar var. Bir kısmının gerçek hak sahibi olduğu yansımıyor bir kısmı da hak sahibi olarak görünmüyor. Bakanımız o bölgede bu tür mağduriyetleri gidermek adına kentsel dönüşümde hak sahipliği noktasında destek olacağını ve bu noktada da yapılan evlerle arsaların takası noktasında yine belediyemize destek olacağını bizlere beyan etti. İnşallah Yunus Emre Kentsel Dönüşümde son durum ise şu anda rezerv alanlar tamamlanmak üzere. İyi bir noktaya geldik. Sorunun çözümü noktasında büyük bir mesafe kat etmiş olduk" dedi. 

'ESKİ SANAYİ SORUNU ESKİDE KALIYOR'
Eski Sanayi sitesi sorununa değinen Başkan Bilgin, "Eski Sanayide imar uygulamasını kesinleştirdik. Bakanlığımız imarını uyguladı. 18 uygulama bitti ve askıdan indi. Şu anda tapulama çalışmaları devam ediyor. En önemli gelişme ise Atatürk Caddesi'ne hak sahipleri ile sözleşmeleri imzaladık. Arsa yerlerini alıyoruz. İnşallah 1 ay içerisinde yıkımına başlayarak projeye başlanmış olacak. Yine bakanımız kentsel dönüşümde kullanılmak üzere ilk etapta 50 milyon lira olmak üzere bize maddi destek sağlayacağını söyledi" ifadelerini kullandı. 

'SU SEVİYESİ NORMALE DÖNÜYOR'
Kentin şebeke suyu ihtiyacına yönelik çalışmaların sürdüğünü anlatan Başkan Bilgin şunları kaydetti:
"Pusat Özen Barajı’nda ihale yapıldı. Firmaya yer teslimi yapıldı. Firma projede kullanılacak boru üretimine başladı. Bu yıl içerisinde il etabı tamamlamayı planlıyoruz. İlk etabı tamamlamış olup arıtmaya su vermeye başlarsak proje tamamlanana kadar su sorununu çözmüş olacağız. Proje 50 km’lik bir proje. 50 kilometrelik bir hat çekilerek Hafik Özen Barajından 4 Eylül Barajı’na su gelmiş olacak. İlk etabı 12 km’lik kısım. Şu an baraj seviyesi geçen yılı yakalamak üzere. Barajda su seviyesi arttı. Ama bu proje hayata geçmezse Sivas’ın su sorunu var. Şehrin susuz kalmaması adına bu projeleri hayata geçireceğiz ama vatandaşa da düşen görev var. Suyun sınırsız bilip sınırsız kullanılmaması lazım". (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı