Sivas Başkan Topçu: Çiftçilerimiz de besicilerimiz desteklenmeli

Başkan Topçu: Çiftçilerimiz de besicilerimiz desteklenmeli

Paylaş
Başkan Topçu: Çiftçilerimiz de besicilerimiz desteklenmeli

Başkan Topçu: Çiftçilerimiz de besicilerimiz desteklenmeli

SİVAS, (DHA) - SİVAS'ın Şarkışla ilçesi Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu, besiciler ve çiftçilerin dar boğazdan hala geçmediğini, girdi maliyetlerinde artışın devam ettiğini söyledi.
Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu, Türkiye’nin en büyük canlı hayvan pazarının yer aldığı Şarkışla’da besicilerin buzağılarla birlikte hayvanlarını satışa çıkardığını belirterek, "Süt para etmezse bu kırmızı ete yansıyacaktır. Buzağı olmazsa sürdürülebilir besicilik olmaz. Şu an buzağılar kesime gidiyor. Bu çok acı bir tablodur. Buzağılar kesime gidiyorsa besicilik bitme noktasına gelmiştir, tekelleşme başlar ve vatandaş kırmızı et bulamaz. Fiyatlar inanılmaz derece artar. Bu konuda gerekli tedbirler ve denetlemeler yapılmalıdır" dedi.
Besicilerin desteklenmesiyle ilgili de gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep eden Başkan Azimet Topçu, "Besicilerimize yapılan desteklemeler arttırılmalıdır. Süt fiyatlarında düzenleme yapılmalı, süt üreticilerimize de yeni destekleme verilmeli. Üreten çiftçi durursa bu gıda konusunda ciddi sorunların başlamasına neden olur. Bu nedenle üreten çiftçi tarlasına küsmemeli, besici buzağılarını satmamalı. Çiftçilerimiz de besicilerimiz de desteklenmeli" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı