Sivas Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi eylülde yeni binasına taşınacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi eylülde yeni binasına taşınacak

Paylaş
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi eylülde yeni binasına taşınacak

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi eylülde yeni binasına taşınacak

Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA) - SİVAS Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, 2021 yılı Eylül ayında Gültepe Okullar Bölgesinde bulunan yeni yerleşkelerine taşınacaklarını söyledi.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mevcut binaları Sivas Cumhuriyet Üniversitesi TEKNOKENT’te bulunan üniversitenin, eylül ayında Gültepe Okullar Bölgesi’nde bulunan binasına taşınacağını söyleyen Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Kul, “Üniversitemizin 2 tane kampüs alanı bulunuyor. Bu kampüs alanlarından birisi Kurt Deresi mevkisinde birisi de Gültepe Okullar Bölgesinde. Çarşı yerleşke Gültepe Okullar Bölgesinde olan binanın birinci etabının bitmesiyle eylül ayında açılışını yaparak oraya taşınmayı düşünüyoruz. Böylece buradaki yerleşkeyi boşaltarak kendi mekan, laboratuvar ve ofislerimizde çalışmaya başlayacağız" dedi.

'2022 GÜZ DÖNEMİNE ÖĞRENCİ ALABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Üniversiteye lisans öğrencisi alma çalışmalarına da değinen Rektör Kul, "Lisans eğitimi için akademik çalışmalarımızı akademisyenlerimiz yapıyor. Lisans alımlarının önümüzdeki yıla yetiştirilebilmesi için gerekli çalışmalar devam ediyor. Çünkü YÖK’ün öğrenci almak için bazı kriterleri oluyor. Öğretim üyesi, laboratuvar sayısı, alt yapı gibi kriterler YÖK tarafından koyuluyor. Şu anda akademisyenlerimiz önümüzdeki yılın güz dönemine öğrenci alabilmek için gerekli çalışmaları yapıyor" diye konuştu.
Kurt Deresi mevkisinde yapılacak olan üniversite kampüsüyle ilgili de açıklama yapan Mehmet Kul, "Ana yerleşkemiz Kurt Deresi mevkiindeki 840 dönümlük arazinin çalışmaları devam etmekte. Yüzde 100’ü üniversite alanı olmak üzere 4 parsel TOKİ tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devredildi. Kısmen üniversite alanı olan civardaki TOKİ’ye ve kamuya ait parsellerin birleştirilerek Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devredilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. En geç 2 yıl içerisinde burada temel atmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı