Sivas Sivas'ta cemevlerinin talepleri karşılanıyor

Sivas'ta cemevlerinin talepleri karşılanıyor

Paylaş
Sivas'ta cemevlerinin talepleri karşılanıyor

Sivas'ta cemevlerinin talepleri karşılanıyor

Alperen YILDIZ / SİVAS, (DHA) - SİVAS Valisi Salih Ayhan, Cem Vakfı Sivas Şubesi Alibaba Cemevi’ni ziyaret etti. Cemevlerinden gelen taleplerin çözüldüğü söyleyen Ayhan, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Kent merkezinde bulunan Alibaba Cem Evi'ni ziyaret eden Vali Salih Ayhan'ı Cem Vakfı Sivas Şubesi Başkanı Ünal Karataş ve vatandaşlar karşıladı.
İl genelinde bulunan 491 cemevinden 609 talep geldiğini ve bunların yüzde 67’sinin tamamlandığını belirten Ayhan, "İlimiz çok geniş bir alana sahip. Türkiye’nin en geniş şehirlerinden bir tanesi. 1234 köyümüz, 700’ün üzerinde mezramız var. Şehrimizde dernek, sosyal tesis, köy konağı gibi farklı statülerde cemevlerimiz kullanılmaktadır. Yakın zamanda bunlara ilgili güzel bir çalışma yapıldı. Toplamda il genelinde 491 cemevi tespit edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla milli birlik ve beraberlik çalışması çerçevesinde ilimizde bulunan cemevleriyle görüşülerek onların talepleri, ihtiyaçları alındı. Bu şekilde üst düzey bir talimatla bu işin yapılıyor olması çok daha anlamlı oldu. Bu planlama çerçevesinde yaklaşık 5 milyon 400 bin kaynak planlaması yaptık. Çalışmalara da hızlı bir şekilde devam etmekteyiz. 491 cemevimizden 609 talep geldi. Bu taleplerin yüzde 67’sini yerine getirdik. 315 talep çözümlendi, 30 talebin işlemleri devam ediyor ve 128 talebin de çalışmaları sahada sürüyor. Türkiye geneline baktığımızda en çok talebin geldiği yer Sivas. Olay sadece fiziki, maddi bir destek değil. Bu gönülden bir destektir. Sivas bu anlayışın en güzel tezahür ettiği yerdir. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin” dedi.
Ziyaret sonunda Alevi dedesi Abdullah Atmaca dua etti. Vali Ayhan, çocuklara bayram harçlığı verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı