Tekirdağ Süleymanpaşa'nın Gönül Sofrası, binlerce kişiyi ağırladı

Süleymanpaşa'nın Gönül Sofrası, binlerce kişiyi ağırladı

Paylaş
Süleymanpaşa'nın Gönül Sofrası, binlerce kişiyi ağırladı

Süleymanpaşa'nın Gönül Sofrası, binlerce kişiyi ağırladı

TEKİRDAĞ, (DHA)- TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi 3 günde 3 dev iftar sofrası kurarak Ramazan coşkusunu ilçede doruğa çıkardı. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un katılımıyla gerçekleşen 100'üncü Yıl Mahallesi iftarı ile Atatürk ve Çınarlı Mahallelerindeki iftarlar 10 binden fazla Süleymanpaşalıyı aynı sofrada buluşturdu.

Süleymanpaşa Belediyesi, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını yükselten coşkusunu hafta sonu üç mahallede gerçekleştirdiği Gönül Sofrası iftar programlar ile zirveye taşıdı. Cuma günü 100'üncü Yıl Mahallesi'nde kurulan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop'un teşrifleri ile onurlanan Gönül Sofrası, Süleymanpaşalı vatandaşların akınına uğradı. 5 binden fazla kişi aynı sofrada birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. Cumartesi günü, Süleymanpaşa'nın yeni mahallelerinden biri olan Atatürk Mahallesi'nde kurulan iftar sofrasında da 3000 mahalle sakini bir araya geldi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'in ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programının sponsoru ise Tekirdağ Esnaf Kefalet Kooperatifi oldu. Pazar günü ise Süleymanpaşa'nın en büyük mahallelerinden biri olan Çınarlı Mahallesi'nde 1 buçuk kilometreden daha uzun bir Gönül Sofrası kuruldu. Yaklaşık 4500 kişinin katıldığı iftar programı renkli görüntülere sahne olurken, binlerce mahalle sakini aynı anda oruçlarını açtı.
RAMAZAN GELENEKLERİ YAŞATILIYOR
İftar dualarını Eski Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen yaptırırken, Gönül Sofraları ilahi dinletileri ile şenlendi. Ayrıca çocuklar için patlamış mısır, pamuk şekeri ve çay ikramları ile Geleneksel Ramazan lezzetlerinden Osmanlı şerbeti ile Osmanlı macunu ikramı yapıldı. Karagöz ile Hacivat, Orta Oyunu, Aşuk ile Maşuk gibi geleneksel Ramazan eğlenceleri de Gönül Sofralarına neşe kattı.(DHA)

Haberin Devamı