Niksar Başkan Özcan: Niksar ve Tuyserkan arasında ticari bir aks kuracagız

Başkan Özcan: Niksar ve Tuyserkan arasında ticari bir aks kuracagız

Paylaş
Başkan Özcan: Niksar ve Tuyserkan arasında ticari bir aks kuracagız

Başkan Özcan: Niksar ve Tuyserkan arasında ticari bir aks kuracagız

İbrahim UĞUR/NİKSAR (Tokat), (DHA) - TOKAT’ın Niksar ilçe belediye başkanı Özdilek Özcan İran’ın Tuyserkan şehrinde düzenlenen 'Ceviz Çalıştayı'na katıldı. Başkan Özcan, iki şehir arasında ticari bir aks kurma kararı aldıklarını söyledi.
Ceviz üretimi yapılan Niksar ile ortak değerlerini geliştirmek, yeni bir ticari ipek yolu kurmak için İran’nın Hamedan Eyaletine bağlı Tuyserkan şehrine giden Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, şehirde düzenlenen ceviz çalıştayı programına katıldı. Başkan Özcan’a ziyaretinde Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Aybak, Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sebahattin Yılmaz ve Niksar’dan bir heyet eşlik etti.
Tuyserkan ve Niksar arasında ticari bir aks kurma kararı aldıklarını ifade eden Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, "İlçemizin iki değerinden biri olan ceviz konusunda İran’nın Hamedan Eyaletine bağlı Tuyserkan şehrimiz ile birlikte hareket ediyoruz. Geçtiğimiz yıl belediyemiz olarak düzenlediğimiz ceviz çalıştayımıza Tuyserkan’dan bir heyet katılmıştı. Bu yıl ise kendileri bir çalıştay düzenleyerek bizleri davet ettiler. Üç gün süren programlarda çok sayıda temasımız oldu. İlk olarak Tuyserkan Belediye Başkanı Ehsan Piri ile buluşarak, birçok konu üzerinde istişarelerde bulunduk. Bu belediyemiz ile kardeş şehir olma konusunda çalışmaları başlattık. Ayrıca Tuyserkan Valiliği, Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz toplantı neticesinde, Tuyserkan ve Niksar arasında ticari bir aks kurma kararı aldık. Geçmişte bölgemizden geçen ipek yolunu yeniden canlandırmanın peşindeyiz. İnşallah bu iki şehrin kardeşliği ticaret ile daha da büyüyecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı