Tokat Tokat'ta 4 milyon 768 bin lira hayvan hastalıkları tazminatı ödendi

Tokat'ta 4 milyon 768 bin lira hayvan hastalıkları tazminatı ödendi

Paylaş
Tokat'ta 4 milyon 768 bin lira hayvan hastalıkları tazminatı ödendi

Tokat'ta 4 milyon 768 bin lira hayvan hastalıkları tazminatı ödendi

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, 2021 yılında hayvan hastalıkları tazminatı olarak, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara 4 milyon 768 bin 233 bin lira ödendiğini açıkladı. 
Tarım ve Orman Bakanlığınca hastalık nedeniyle mecburî kesime tâbi tutulan veya itlaf edilen hayvanlar ile mezbahalarda tespit edilen tazminatlı hastalık nedeniyle imha edilen hayvanların bedelleri sahiplerine tazminat olarak ödeniyor.
Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Orhan "İlimizde çiftçilerimizin hayvan hastalıklarından kaynaklı maddi kayıplarını da karşılıyoruz. 2021 yılı içerisinde 11 ilçede, 114 yerleşim biriminde 195 yetiştiricimize 4 milyon 768 bin 233 bin TL hayvan hastalığı tazminatı destekleme ödemesi yapıldı. Hayvan hastalıklarıyla mücadelede en önemli silahımız aşılarımızdır. Tüm ekiplerimiz bakanlığımızın hazırladığı program çerçevesinde küçükbaş, büyükbaş, kanatlı ve kedi-köpek için aşılama faaliyetlerine devam etmektedir. 2021 yılı içerisinde yaklaşık 1 milyon 370 bin 824 hayvanda aşılama faaliyeti gerçekleştirdik. Üreten tüm yetiştiricilerimizin her zaman yanındayız. Hastalıklara mücadelemiz kesintisiz devam etmektedir. Yetiştiricilerimiz ihbarı mecburi bir hastalık gördüklerinde derhal bize, ya da çalıştıkları serbest veteriner hekimlere haber versinler. Bu tip durumda hekimlerimiz olaya en kısa sürede müdahale etmekte ve tazminat gerektirecek bir durum söz konusu ise yetiştiricimize destekleme ödemesi gerçekleştirerek mağduriyetlerini gidermeye çalışmaktayız" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI 

Haberin Devamı