Özalp Van'da 226 çiftçiye 100 ton arpa tohumu desteği

Van'da 226 çiftçiye 100 ton arpa tohumu desteği

Paylaş
Van'da 226 çiftçiye 100 ton arpa tohumu desteği

Van'da 226 çiftçiye 100 ton arpa tohumu desteği 

Hakan SARI/ÖZALP(Van), (DHA) - VAN'ın Özalp ilçesinde arazilerin daha fazla ekilmesi için "Tohum bizden, üretim sizden projesi" kapsamında 226 çiftçiye hibe destekli verilen 100 ton arpa tohumu çiftçiler tarafından toprakla buluşturuldu.

Özalp ilçesinde Özalp Kaymakamlığı, Belediye ile Tarım ve Orman Müdürlüğünün organizasyonuyla çiftçilere dağıtılan ve 10 bin dekar alanın ekilmesini sağlayacak olan 100 ton arpa tohumu çiftçiler tarafından tarlalara serilmeye başlandı. Özalp İlçe Tarım ve Orman Müdürü Feyzullah Tekiner de arazilerin ekilme alanlarında incelemede bulundu. Tekiner, iyi bir sezon geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Özalp ilçesine bağlı Sarıköyde devlet destekli tohumlarla arazisini eken çiftçi Mahmut Gürsel ise "Verilen destekle tarlamın ekimini yaptım. İnşallah bereketli bir hasat dönemi olur. Bu tür destekler sayesinde çiftçiler daha çok ekim ve tarım çalışmaları yapabilecek. Tarımın daha fazla yapılabilmesi için çiftçilerin bu tür desteklere çok ihtiyacı var. İlçe kaymakamımıza ve destek olan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı