Van Van Valisi, çığın yıldönümü ile ilgili mesaj yayımladı

Van Valisi, çığın yıldönümü ile ilgili mesaj yayımladı

Paylaş
Van Valisi, çığın yıldönümü ile ilgili mesaj yayımladı

Van Valisi, çığın yıldönümü ile ilgili mesaj yayımladı

VAN,(DHA)-VAN Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray kara yolunda, 4- 5 Şubat'ta meydana gelen ve 42 kişinin şehit olduğu, çığ faciasıının ölüm yıldönümü ile ilgili mesaj yayımladı.

Van-Bahçesaray karayolunun 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde ilki 4 Şubat 2020'de, ikincisi ise 5 Şubat 2020'de meydana gelen çığ felaketlerinde aralarında güvenlik güçlerimizin de olduğu 42 kişi şehit oldu. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, facianın 2'inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bilmez'in mesajında şu cümlelere yer verildi:
"Çığ felaketinin üzerinden iki yıl geçmiş olsa da acılarımız hala taze. Şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle anıyor, geride kalanlara Yüce Mevlâ'dan sabır diliyorum. Acılar paylaştıkça azalır anlayışıyla, yaşanan bu elim olayın ardından devlet ve millet olarak kenetlenilap, yaraların sarılabilmesi için bütün imkanlar seferber edilmiştir. Bu bölgede sık sık yaşanan ve 2020 yılında ağır sonuçları olan çığın bölgemizin kaderi olduğunu biliyoruz. Orta ve uzun vadede kalıcı önlemlerin alınması için her türlü çalışma yapılmıştır. Benzer acıların bir daha yaşanmaması için vatandaşlarımızın da bu bölgede gerekli hassasiyeti göstermeleri ve resmi kurumlardan yapılan uyarıları dikkate almaları büyük önem arz etmektedir.Bu acı olayın ikinci yılı vesilesiyle, başta çığ şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Ruhları şad olsun."
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı