Altınova Altınova'da kivi ve aronya coğrafi işaret aldı

Altınova'da kivi ve aronya coğrafi işaret aldı

Paylaş
Altınova'da kivi ve aronya coğrafi işaret aldı

Altınova'da kivi ve aronya coğrafi işaret aldı

Özgür YILDIZ/YALOVA,(DHA)-TÜRKİYE'nin yıllık kivi üretiminin yüzde 40'ının yapıldığı Yalova'da Kivi meyvesinin ve Aronya meyvesi Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) coğrafi işaret olarak tescil edildi.

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral'ı ziyaret ederek, Yalova’nın ve Altınova’nın coğrafi işaretli ürünleri olan Aronya ve Kivinin coğrafi işaret tescil belgelerini teslim etti.

“KİVİNİN BAŞKENTİYİZ”

Yalova'nın "Türkiye'de kivinin başkenti" olduğunu söyleyen Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, "Her ortamda kivinin Yalova için '24 ayar altın' olduğunu söylüyoruz. Tabii 24 ayar altını da bir coğrafi işaret belgesiyle taçlandırmak çok güzel oldu. Bu belgeyle, hem irilik hem tane ağırlığı hem de depodaki dayanım süresi anlamında diğer illerdeki kivilerimizden farklı ve avantajlı olduğunu ortaya koyduk” dedi.

“ÇOK DAHA İYİ SONUÇLAR ALACAĞI”

Coğrafi işaret tescil belgesinin zaten kaliteli olan Yalova kivisine ayrı bir değer kattığını, bunun kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “İl Tarım ve Orman Müdürümüz Suat Parıldar, Aronya ve Kivinin coğrafi işaret tescil belgelerini bizimle paylaştı. Bu değerli belge üretim, markalaşma ve pazar anlamında çok daha iyi sonuçlar almamızı sağlayacak. Bu sürecin gerçek kahramanları tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı