Altınova Altınova'ya yeni acil müdahale aracı

Altınova'ya yeni acil müdahale aracı

Paylaş
Altınova'ya yeni acil müdahale aracı

Altınova'ya yeni acil müdahale aracı

Özgür YILDIZ/YALOVA,(DHA)-YALOVA'da Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliğine ait çift kabin araç, Rottest Rotfire söndürme tertibatı kurulumu gerçekleştirilerek hizmete girdi.

Altınova İtfaiye Amirliği araç parkı her geçen gün güçleniyor. Yangına veya olası afet durumuna ilk ve acil müdahale amacıyla çift kabin araca yerleştirilen Rottest Rotfire söndürme tertibatı hizmete girdi.

Çift kabin araca yerleştirilen Rot Fire Söndürme Sistemi; 300 litre su, 40 litre köpük, 40 metre basınçlı hortum ve çok maksatlı turbo lansa sahip. 100 bar basınçla ve benzinli motor ile çalışan sistem, 15 metre uzaklığa kadar müdahale edilebiliyor.

“DAHA HIZLI MÜDAHALE İMKÂNI”

İtfaiyenin gelişiminin hızla devam ettiğini söyleyen Altınova Belediyesi İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu, “Kılavuz aracı olarak kullandığımız çift kabin aracımızın üzerine Rot Fire Söndürme Sistemini kurduk. Bu araçla, yangın ve olası olaylara daha hızlı müdahale etme imkanı sağlayacağız. Özelliklere olaylara gitmede trafikte sorunlar yaşıyorduk. İlk müdahale ve kurtarmada artık bu aracımızı kullanacağız. Bizlere her konuda destek olan Altınova Belediye Başkanımız Dr. Metin Oral’a kurumumuz adına teşekkür ederim” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı