Merkez Çiftçilere 60 bin biber fidesi dağıtıldı

Çiftçilere 60 bin biber fidesi dağıtıldı

Paylaş
Çiftçilere 60 bin biber fidesi dağıtıldı

Çiftçilere 60 bin biber fidesi dağıtıldı

Recep CAN/YALOVA,(DHA) - YALOVA İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Yalova İli Örtü Altı Sebzeciliğini Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere 60 bin adet tatlı sivri sürmeli cinsi biber fidesi dağıtıldı.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün geçen yıl uyguladığı çalı fasulye ve sürmeli tatlı sivri biber projesinin çiftçiler tarafından olumlu karşılanması üzerine 2021 yılında da projeyi devam ettiren müdürlük, yüzde 25'i çiftçi katkılı, yüzde 75'i de hibe destekli olmak üzere 11 köyden 54 çiftçiye tatlı sivri sürmeli biber fidesi dağıtıldı.

Pandemi kurallarına maksimum dikkat edilerek düzenlenen fide dağıtım programında bir konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, “Geçen yıl 15 çiftçimize dağıttığımız 30 bin fideden uygulama yapılarak elde edilen olumlu sonuçlar sonrasında yine proje yaparak daha fazla çiftçimize bu projeyi yaygınlaştırmak istedik. Dağıtımını yaptığımız sürmeli tatlı sivri biber, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüz tarafından geliştirilmiş bir çeşit olup, verimli kalitesinden dolayı yaygınlaştırma amaçlı proje kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda 18 bin TL. kaynak kullanılarak 60 bin adet fide üretimi gerçekleştirilmiştir. Proje süresince izleme, değerlendirme ve raporlama çalışmaları yapılarak elde edilen sonuçlar doğrultusunda ileriki yıllarda da proje uygulamalarına devam edilecektir. Dağıttığımız bu tohumların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Suat Parıldar’ın konuşmasının ardından pandemi kurallarına dikkat edilerek çiftçilere fideleri teslim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı