Yozgat Yozgatlı avcılar düzenlenen yarışmalarda becerilerini sergiledi

Yozgatlı avcılar düzenlenen yarışmalarda becerilerini sergiledi

Paylaş
Yozgatlı avcılar düzenlenen yarışmalarda becerilerini sergiledi

Yozgatlı avcılar düzenlenen yarışmalarda becerilerini sergiledi

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,(DHA) YOZGAT’ta, Avcılar ve Atıcılar Kulübü, av sezonu öncesi avcıları bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak amacıyla atış yarışmaları düzenledi.
Yozgat Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, Yozgat Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği üyeleri bu yıl da hedefleri vurmak için yarıştı. Piknik ortamında geçen yarışmalarda, duran hedeflere ve hareketli hedeflere atışlar yapıldı. Atçayırı mevkiinde düzenlenen yarışmalara yaklaşık 200 avcı katıldı.
Yozgat Avcılar ve Atıcılar Kulübü Denetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ergül, ağustos ayında açılacak av sezonu öncesinde, üyeleri bir araya getirmek, onları kaynaştırmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi. Ergül, "Bu tür etkinliklerle avcılar birbirleriyle daha güzel iletişim kuruyorı, arkadaşlığı, dostluğu, kardeşliği ve paylaşmayı daha da pekiştiriyorlar. Üyelerimiz bu tür etkinliklerde, avlanma kuralları doğrultusunda bilgilendiriliyor, av kurallarına uyulması anlatılıyor. Mutlaka avcılar arasında yanlış yapanlar olacaktır. Burada arkadaşlarımıza av kurallarına uymalarını tavsiye ve teşvik edeceğiz. Kurallara uyan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Yarışmalarda dereceye girenlere ödül verileceğini aktaran Ergül, "Buraya katılan arkadaşlarımızın için güzel bir anı olsun istiyoruz. Katılım güzel oldu, tüm avcılarımıza teşekkür ediyorum. Pandemi dolayısıyla 2 yıldır avcılık vasat geçti, 65 yaş üstü arkadaşlarımız ava gidemedi ve devletimizin koyduğu kurallara uydular" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı