Yozgat Yozgat'ta Turkovac'ın uygulanmasına başlandı

Yozgat'ta Turkovac'ın uygulanmasına başlandı

Paylaş
Yozgat'ta Turkovac'ın uygulanmasına başlandı

Yozgat'ta Turkovac'ın uygulanmasına başlandı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,(DHA)- YOZGAT Şehir Hastanesi'nde, yerli Covid-19 aşısı Turkovac'ın özellikle hatılatma dozu olarak uygulanmasına başlandı.
Kayseri Erciyes Üniversitesi'nce koronavirüse karşı geliştirilen Turkovac'ın acil kullanım onayı almasının ardından uygulanmasına da başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün Turkovac aşısını yaptırmasının ardından, Yozgat'ta da vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşı randevusu alınmaya başladı. Sabah saatlerinde Yozgat Şehir Hastanesi'ne başvuranlara hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı uygulandı.
'HERKESİ AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM'
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kozan, tarihi günlerden birini yaşadıklarını belirterek, "Şuan ilk aşılarımızı yaptık, bir yan etki görmedik. Güvenilir olduğu kanıtlanmış bir aşımız Turkovac. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum" dedi.
AK Parti Yozgat Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Taşdemir ile AK Parti Yozgat Kadın Kolları Başkanı İlknur Ünal da Turkovac aşısı oldu. Taşdemir, "Yerli aşımızın çıkmasıyla birlikte mutluluk içerisindeyiz. Herkesin aşılarını yaptırmalarını, Turkovac'ı tercih etmelerini istiyorum" diye konuştu. Vatandaşlarda, Turkovac aşısı oldukları için mutlu olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı