Yozgat Yozgat'ta yerli tohumdan üretilen patatesin hasadı yapıldı

Yozgat'ta yerli tohumdan üretilen patatesin hasadı yapıldı

Paylaş
Yozgat'ta yerli tohumdan üretilen patatesin hasadı yapıldı

Yozgat'ta yerli tohumdan üretilen patatesin hasadı yapıldı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,(DHA)- YOZGAT'ın Boğazlıyan ilçesinde, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yerli tohumların ekildiği tarlalarda patates hasadı gerçekleştirildi.
Boğazlıyan ilçesinde düzenlenen patates hasadı etkinliğine, Boğazlıyan Kaymakamı Recep Aydın, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya, Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Demiroğlu ve çiftçiler katıldı. Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya, yapılan çalışmalara çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Özkaya, "Ürün çeşitliliğini artırmak ve alternatif ürünlerle çiftçimize artı bir katma değer oluşturabilmek için çalışıyoruz" dedi.
Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak ise, enstitü olarak 2005 yılından beri devam eden ıslah çalışmaları neticesinde 10 yerli ve milli patates çeşidini ülkeye kazandırdıklarını belirterek, "Bu çeşitlerimiz Boğazlıyan'da ilk defa verimli topraklarla buluştu. Deneme ekimleri sonucunda oldukça memnuniyet verici verim elde ettik. Şu anda burada 7 çeşidimiz bulunmakta ve bu çeşitlerimizi Boğazlıyan'daki çiftçilerimize tanıtımını gerçekleştirdik" diye konuştu.
Deneme ekimlerini kendi arazisinde yapan Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Demiroğlu, yerli ve milli patateslerin veriminden memnun kaldığını anlattı. Demiroğlu, "Patates çeşitlerinden 3-4 çeşidini çok beğendik. Topraklarımıza ve iklime uygun olduğunu gördük. Seneye tohumluk yapıp daha büyük alanlarda daha çok üretim gerçekleştireceğiz. Yerli ve milli çeşit patateslerimiz milletimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı