Antalya Yerel üretici, YÖREX'te ulusal marketlerle iş bağlantısı sağladı

Yerel üretici, YÖREX'te ulusal marketlerle iş bağlantısı sağladı

Paylaş
Yerel üretici, YÖREX'te ulusal marketlerle iş bağlantısı sağladı

Yerel üretici, YÖREX'te ulusal marketlerle iş bağlantısı sağladı

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde TOBB’un desteğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX yerel üreticiyle büyük marketlerin iş bağlantısı yaptığı platform oldu.
TOBB ve ATB koordinasyonunda, TOBB Türkiye Perakende Sektör Meclisi Üyesi ulusal market zincirleri ile Türkiye Perakendeciler Federasyonu ve Gıda Perakendecileri Derneği bünyesindeki yerel marketlerin üst düzey yöneticileri ve satın alma müdürlerinin katılımıyla ANFAŞ Merkezi’nde ikili görüşmeler yapıldı. İkili görüşmelere ilgi yoğun oldu. İkili görüşmelerde, büyük market zincirleri taleplerini yerel üreticiye bildirirken, yerel üretici büyük marketlerin talebi doğrultusunda ürün arzı taahhüdünde bulundu.
Çok sayıda iş bağlantısının sağlandığı YÖREX’in yerel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasında çok önemli bir rol üstlendiğini dile getiren üreticiler, fuarın önümüzdeki yıllarda daha fazla katılımla düzenlenmesini diledi.
YERLİ ÜRÜNÜN UYANIŞ HAREKETİ
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, YÖREX’in kırsal kalkınma ve yöresel ürünlerin canlanmasında önemli rol üstlendiğini kaydetti. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ikili görüşmelerle çok sayıda iş bağlantısı sağlandığını dile getiren Çandır, “Yöresel Ürünler Projemiz bir başarı hikayesi daha yakaladı. 10 yıllık emeğimizin karşılığını almaya başladık. Yapılan ikili görüşmelerle yerelde kalmış üreticimizin ürünleri artık ulusal, hatta uluslararası market raflarında yerini alacak. Bu yerli üretim için uyanış hareketidir" diye konuştu.

Haberin Devamı