Türkiye (Son Dakika) Yerli aşıyla ilgili Erciyes Üniversitesi'nden son dakika açıklaması

Yerli aşıyla ilgili Erciyes Üniversitesi'nden son dakika açıklaması

Paylaş
Yerli aşıyla ilgili Erciyes Üniversitesi'nden son dakika açıklaması

Yerli aşıyla ilgili son dakika açıklamalarında bulunan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, bugün itibari ile Faz-2, 2'nci doz uygulamasının gönüllülerde tamamlanacağını söyledi. Çalış, koronavirüs aşısının Faz-3 çalışmaları için tarih verdi.

Kayseri Erciyes Üniversitesi tarafından aylardır üzerinde çalışılan yerli Koronavirüs aşısında bugün çok önemli bir döneme geçildi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, sosyal medya hesabından heyecanlandıran bir açıklamada bulundu. Prof. Dr. Çalış, "Üniversitemiz tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen aday aşımızın bugün itibari ile Faz-2, 2'nci doz uygulaması gönüllülerimizde tamamlanacak." ifadesini kullandı ve sonuçların Nisan ayı sonu gibi çıktıktan sonra Faz 3 çalışmalarına geçileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

ERÜ bünyesindeki Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) ile İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) tarafından Covid-19'a karşı geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nca (TÜSEB) desteklenen yerli aşı adayının Faz-1 çalışması, 44 gönüllü üzerinde yapıldı ve 14 Aralık itibarıyla tamamlandı. İnaktif aşının Faz-2 çalışmaları ise 250 gönüllü üzerinde 10 Şubat'ta başladı. Gönüllülere Faz-2'de ilk doz uygulaması, 13 Mart'ta tamamlandı ardından ikinci doz uygulama başladı. Faz-2'de ikinci doz çalışmalarında sona gelindi. Aşının son gönüllülere uygulanması da bugün tamamlanacak.

Faz-2 ikinci doz uygulaması yapılan aşı gönüllüsü, ilk dozda hiçbir yan etki görülmediğini belirterek, aşı çalışmasına katılmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı