Ekonomi 'Yerli oto üretilecekse üs Bursa olmalıdır'

'Yerli oto üretilecekse üs Bursa olmalıdır'

Paylaş
'Yerli oto üretilecekse üs Bursa olmalıdır'

KARSAN Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Bursa'daki tesislerinde üretilen ve New York'taki taksi ihalesi için geliştirdikleri V1 konseptinin seri üretime hazır halinin sergilendiği İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen fuarda konuklarıyla yakından ilgilendi. Kıraç, "Yerli oto üretilecekse üssün Bursa olması gerekir" dedi.

Tasarımından, yürüyen aksamına kadar yüzde 100 Türk mühendislerinin geliştirdiği araç, yurtdışında bir fuarda sergilenen ilk Türk markası oldu. Hem binek hem de taksi versiyonu sergilenen araç büyük ilgi görürken, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Recep Altepe, Karsan’ı Cenevre’de yalnız bırakmadı. Başkan Altepe, Cenevre’de Karsan standını ziyaret etti. Başkan Altepe, Türk mühendislerinin tüm dünyaya güzel bir mesaj verdiğini belirterek, "Türkiye ilk defa tasarımı kendine ait bir ürünü ortaya koyuyor. İyi ki New York taksi ihalesi yapıldı. Yoksa böyle bir araç ortaya çıkmayacaktı. İnan Kıraç, Jan ve Claude Nahum’u tebrik ediyorum, en büyük fuarda ’Ben de varım’ dediler" dedi.

Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ve Karsan Murahhas Azası Jan Nahum ile sohbet eden Başkan Altepe, aracın teknik özellikleri hakkında bilgi aldı. Sürücü koltuğuna oturup aracın teknik donanımları ve konforunu da inceleyen Başkan Altepe, bu aracın Türk mühendisliğinin geldiği noktayı gözler önüne serdiğini kaydetti.

Bursa’nın kendi markalarını üreten bir kent olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, "İşte Karsan örneği karşımızda. Yüzde 100 Türk mühendislerinin geliştirdiği araca yabancıların gösterdiği ilgiyi görüyoruz. Bunun yanında yine Bursalı bir firmamızın Büyükşehir Belediyesi danışmanlığında üretimini tamamlandığı yerli tramvayımız önümüzdeki günlerde görücüye çıkıyor. Tüm bu çalışmalar artık Türk firmalarının tedarikçi olmanın ötesinde kendi markalarını üretme gücüne ulaştığını gösteriyor" dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında Bursa’da üretilen ilk yerli tramvayın da İstanbul’da düzenlenen Eurasia Rail 2012 Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı’nda görücüye çıktığını da sözlerine ekledi.

Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, hükümet ve başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerin kendilerine verdikleri desteğin heyecanlarını ikiye katladığını söyledi. Başkan Altepe ile sergilenen aracın içinde yaklaşık sohbet eden Kıraç, "Uzun zamandan beri Bursa’ya gelip, Büyükşehir Belediye Başkanımıza otomotiv sektörünün ihtiyaçlarını söylemek istiyorduk. Ancak gördüm ki kendisi her şeyi çok iyi biliyor. Yerli tramvay konusunda sergiledikleri başarı bizleri de çok heyecanlandırdı. Başkanımız Bursa’nın ‘marka şehir’ olması yolunda iyi tespitler yapmış ve bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Otomotiv sektörünün Türkiye’deki kalbi Bursa’dır. Çünkü altyapı, yan sanayi ve diğer tüm faktörler Bursa’da var. Yerli oto üretilecekse üs Bursa olmalıdır" diye konuştu.

YERLİ ÜRETİMİN GÜCÜNE İKİ ÖRNEK

Bursa’nın Detroit gibi otomotiv şehirleri sınıfına girdiğinin altını çizen Karsan Murahhas Azası Jan Nahum ise Bursa’nın bu konuda bir üs haline geldiğini kaydetti. Yerel bazda Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların da yerli üretimi desteklediğini ifade eden Nahum, "Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay üretimi ve Karsan yerli üretimin geldiği noktaya en güzel örnektir. Büyükşehir Belediyemizin bu alandaki çalışmaları hem özel sektöre hem de kente bir dinamik katmıştır. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.

Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, böyle önemli bir günde kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Altepe’ye günün anısına bir teşekkür plaketi verdi.

BURSA, (DHA)

Haberin Devamı