Gündem Yerli tramvay İpekböceği ilk seferinde yolda kaldı

Yerli tramvay İpekböceği ilk seferinde yolda kaldı

Paylaş
Yerli tramvay İpekböceği ilk seferinde yolda kaldı

Bakan Faruk Çelik'in Tükiye'nin ilk yerli tramvayı İpekböceğini denedi. İpekböceği ilk seferinde ise hat üzerine bir aracın park etmesi üzerine turunu tamamlayamayarak yolda kaldı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, daha sonra Heykel Valilik binasının önündeki duraktan Türkiye’nin ilk yerli tramvayı ’İpekböceği’ne bindi. Bakan Çelik, İpekböceğini beğendiğini söylerken, Türkiye için değerli bir proje olduğunu kaydetti.

Altıparmak- Heykel- İnönü Caddesi- Uluyol Caddesi ve Kent Meydanı’nı dolaşacak olan ve T1 olarak adlandırılan hatta giren tramvay, Uluyol Caddesi üzerinde bir aracın hat üzerine park etmesi sonucu yolda kaldı.

Tramvayın yol üzerinde kalması nedeniyle bazı vatandaşlar olaya tepki gösterirken araç sahibinin gelmemesi üzerine çekici çağırıldı. Trafik nedeniyle çekici de geç kalırken tramvaydan inen Bakan Çelik, vatandaşlarla sohbet etti. Bir vatandaş Bakan Çelik’e, "Bakanım bayağı bir sürpriz yapmışlar. Ama halkla birlikte olmanız lazım. Sürpriz böyle olur" dedi. Çelik ise, "Duyuru yapılmasına rağmen tesadüf" diye yanıt verdi.

Yaklaşık 40 dakika sonra çekici gelirken adının Yunus olduğu öğrenilen araç sahibi de geldi. Trafik polisleri ve zabıtalar sürücüye tepki gösterirken aracına binmek isteyen Yunus adlı genç zabıta tarafından aracından çıkartıldı. Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu, "Raylı sistemin üzerine nerde park edilmiş? Herkesi rezil ettin" diyerek araç sahibine tepki gösterdi.

Çekiciye bindirilmeye çalışılan araç tramvay hattı üzerinde yüksek gerilim olması nedeni ile karşı yola geçirilerek kaldırıldı. Bakan Faruk Çelik ise hareket eden İpek Böceği’ne binerek Kent Meydanı durağında indi.