Yenişehir Yerli ve yabancı çobanlar Yenişehir’deki festivalde buluştu

Yerli ve yabancı çobanlar Yenişehir’deki festivalde buluştu

Paylaş
Yerli ve yabancı çobanlar Yenişehir’deki festivalde buluştu

Yerli ve yabancı çobanlar Yenişehir’deki festivalde buluştu

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA'nın Yenişehir ilçesinde düzenlenen 6. Uluslararası Altın Biber Kültür, Tarım ve Hayvancılık Festivali yurtiçi ve yurtdışından hayvan yetiştiricilerini bir araya getirdi. Festival kapsamında gerçekleşen Türkiye Çobanları 3. Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri yoğun ilgi gördü.

Yenişehir bu yıl 6’ncı kez düzenlenen Uluslararası Altın Biber Kültür, Tarım ve Hayvancılık Festivali yurtiçi ve yurtdışından hayvan yetiştiricilerini ağırladı. Festival kapsamında gerçekleşen Türkiye Çobanları 3. Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri de ilgiyle takip edildi. Çeşitli cinslerde küçükbaş hayvanların yanı sıra kanatlı hayvanların da görücüye çıktığı etkinliğe 27 ilin yanı sıra Macaristan, Ukrayna, Hollanda ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden toplam 180 çoban katıldı.

Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, festivallerin önemine dikkat çekerek, bu tür organizasyonların, şehrin dışarıya açılmasını sağladığını belirtti. Seyitoğlu, "Yenişehir'de 40 bin büyükbaş, 70 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı var. Güzel çalışmalar üretim merkezleri var. Eskiden çobanlara kız vermiyorlardı. Artık işlerini profesyonel olarak yapıyor çobanlarımız. Bu festivaller gelecek yıllarda çok daha güzel olacak" diye konuştu. Yenişehir ekonomisinin yüzde 80'lik bölümünün tarımsal üretimden oluştuğunu vurgulayan Belediye Başkanı Davut Aydın da, festivalin gelecek yıllarda daha kapsamlı ve eksiksiz biçimde gerçekleştirileceğini belirtti.

Haberin Devamı