Yemek Yeşil mercimek çorbası tarifi: Yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Yeşil mercimek çorbası tarifi: Yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Paylaş
Yeşil mercimek çorbası tarifi: Yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak yeşil mercimek çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde yeşil mercimek çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır merak ediyor yada yeşil mercimek çorbası tarifi arıyorsanız "yeşil mercimek çorbası tarifi, yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız yeşil mercimek çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan yeşil mercimek çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer yeşil mercimek çorbası tarifi arıyorsanız ve yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "yeşil mercimek çorbası tarifi, yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Yeşil mercimek çorbası tarifi

Yeşil mercimek çorbası yapılışı

- Yeşil mercimek 2/3 su bardağı

- 6 su bardağı su

- 1 orta boy soğan

- 4 yemek kaşığı margarin ve tereyağı

- 2 yemek kaşığı un

- 1/4 çay bardağı pirinç

- 2 tatlı kaşığı tuz

- 1 adet yumurta

- 1 su bardağı süt

- 2 ince dilim bayat ekmek

- 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber

Yeşil mercimek çorbası yapılışı

Mercimekler yıkanır. 1 su bardağı su ile en az 5 - 6 saat önceden ıslatılır. Soğanı soyup yıkanır ve ince ince doğranır. Yağla birlikte tencereye koyulur ve kavrulur. Un eklenir rengi değişene kadar kavrulur. Pirinç yıkanır, mercimek ve kalan su ile birlikte tenceredeki karışıma eklenir, kaynayıncaya kadar pişirilir. Blenderdan geçirip içine tuz eklenir ve tekrar ateşe koyulur. Yumurta ayrı bir kapta sütle birlikte iyice çırpılır. Yumurtalı süte sıcak çorbadan biraz ilave edilir ve yine çırpılır, çorbaya yavaş yavaş sürekli karıştırılarak eklenir. Kaynayana kadar pişirilir. Diğer yandan, ekmeğin 1 cm iriliğinde doğranır ve tepsiye dizilir. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Çorbayı üzerine kızarmış ekmek ve kırmızı biber serperek servis edilir.

Haberin Devamı