Gündem 'Yeşil ve Bozo'nun yakalanacağını düşünüyorum'

'Yeşil ve Bozo'nun yakalanacağını düşünüyorum'

Paylaş
'Yeşil ve Bozo'nun yakalanacağını düşünüyorum'

Tunceli Jandarma Alay Komutanı görevindeyken 1994 yılında lojmanında intihar ettiği öne sürülen Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu 36 yaşındaki Gökhan Çillioğlu, 1997 yılında babasının evde bulunan iki beylik silahının Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'na ait olduğu iddia edilen sahte belgeyle kendilerinden alındığının belirlendiğini söyledi

Çillioğlu, babasının ölümünden sorumlu tuttuğu Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile Bozo kod adlı Yusuf Geyik’in yakalanacağını düşündüğünü, yakalanmaları durumunda bir çok dosyanın aydınlanacağını belirtti.

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunan Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümünün kayıtlara intihar olarak geçmesinin ardından, oğlu Gökhan Çillioğlu geçen yıl dosyanın yeniden açılması için Düzce Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Dosyanın Malatya Özel Yetkili Savcılığı’na gönderilmesinin ardından soruşturmayı derinleştiren savcılık, Albay Kazım Çillioğlu’na ait silahların ölümünden üç yıl sonra niye alındığının izini sürdü. Albay Kazım Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu, 1997 yılında Düzce İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli iki rütbeli askerin eve gelerek babasına ait iki silahı "Rutin Kontrol" gerekçesiyle aldıklarını açıklayarak, "1997 yılında Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı bir yazıyla babamın beylik silahlarını istedi. Düzce Jandarma Komutanlığı’nda görevli rütbeli personel tarafından Kriminal Daire Başkanlığı’na verilmek üzere teslim alındı. Bu konuda şüphelerimiz oldu. 1994 yılında babam öldü, silahlar üç yıl sonra niye alındı? Neden böyle bir ihtiyaç duyuldu. Çelişkilerimizi savcılığa ulaştırdık. Tabi bu konuda ciddi bir çalışma yürüttüler. Belgenin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na ait olmadığına dair altında imzası bulunan o personelin de o birimde çalışmadığı bildirildi. Böyle olunca aile olarak daha fazla şüphelenmeye başladık" dedi.

Silahları alan rütbeli askerleri tanıdıklarını söyleyen Çillioğlu şöyle devam etti:

"Adli Tıp raporu sonrası kürek kemiğinde bir deliğin mevcut olduğu ve bu deliğin de 7.65 mm çapında olduğu gözlendi. Babamın olay yerindeki çantasının içinde yapılan aramada da 7.65 mm çapında bir mermi çantanın içerisinden alındığı ortaya çıktı. Olay yeri tespit raporunda da bu yer alıyor. Acaba bu silahlar o an orada kullanıldı mı? diye bizde bir şüphe uyandırdı. Bizden silahları alan Düzce İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli kişiler. Bu kişiler ifadelerini verdiler. Teslim tebellüğ belgesi ile ilgili kuruma verdiklerini söylediler. Şu an da tabi onlar açısından da bir sıkıntı var. Çünkü şahısları tanıyoruz. Silahlar bize sonradan aynı şahıslar tarafından ilgili kurumdan geldikten sonra teslim edildi. Silahların alınma sebebi olarak da rutin bir kontrol denildi. Buna ilişkin belgelerin kuruma ait olmadığı ortaya çıktı. Bu bir çelişki. Yazıda Kriminal Daire Başkanı’nın ıslak imzası var. Bu belgenin kuruma ait olmadığı yazısı bir çelişki. Bizde bu silahların olay yerindeki cinayette kullanılmış olma şüphesi bizde güçlendi. Özellikle namlusu, iğnesi değişmiş olabilir. Bu konuda da bir çalışma sürdürülüyor. Şu anda silahlar Malatya Özel Yetkili Savcılığı’nda."

İNTİHAR DEĞİL CİNAYET

Babasının ölümünün intihar değil cinayet olduğunu iddia eden Çillioğlu, "Gelinen son noktada 1997 yılından 2010 yılına kadar hep aynı düşünce içerisindeydik. Şu anda insanlarda neden yola çıktığımızı veya neden babamızı savunduğumuzu çok net anlamıştır. Konunun intihar olmadığını cinayet olduğunu babamın ölümünden sonra sürekli yazılı sözlü olsun ilgili mercilerle bir paylaşımımız oldu. Aile olarak 1994 yılından bu yana inandığımız davamızın bugünde aynı inançla sürdürüyoruz" diye konuştu.

YEŞİL VE BOZO YAKALANACAK

Çillioğlu, babasının ölümünden sorumlu olduklarını iddia ettiği Yeşil ve Bozo kod adlı kişilerin kırmızı bültenle arandığını ifade ederek, "Yeşil ve Bozo konusunda yürütülen çalışmalarda çok ciddi ifadeler var. Zannediyorum Cumhuriyet Savcılığını hareketlendiren ifade ve deliller bu şahısların yakalanmasını gerektiriyor. Şu anda Malatya Özel Yetkili Savcısı, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ve Bozo kod adlı Yusuf Geyik hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarttı. Şahısların yakalanacağını düşünüyorum. Bu insanların yakalanması durumunda çok dosyalar aydınlanacak" diye konuştu.

Mutlu YUCA/DÜZCE, (DHA)