Yaşam Yeşilçam Ödülleri dağıtıldı

Yeşilçam Ödülleri dağıtıldı

Paylaş
Yeşilçam Ödülleri dağıtıldı

TÜRSAK ve Beyoğlu Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen "3. Yeşilçam Ödülleri" sahiplerini buldu

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Meltem Cumbul'un sunuculuğunu yaptığı ödül törenine, adayların yanı sıra sanat dünyasından pek çok isim katıldı.

Tören, Behzat Gerçeker şefliğindeki ENBE Orkestrası'nın sahne almasıyla başladı. Törende konuşan TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil, yedinci sanatın, sadece göz kamaştırıcı yaşamların pırıltısından ibaret olmadığını, sinema yapmanın, öncelikle bir adanmışlık, sevgi, emek, inanç ve sabır gerektirdiğini söyledi.

İki etaptan oluşan ödüllerde aday filmlerin seçimleri, sektör temsilcileri, sinema yazarları ve 3. Yeşilçam Ödülleri aday adayı filmlerin yaratıcılarından oluşan yaklaşık 750 kişilik jüri tarafından noter huzurunda yapıldı.

İlk etap sonucunda 11 kategoride en çok oyu alan adaylar belirlendi. Sektörle birlikte, sinema akademisyenleri, iş, kültür, sanat ve medya dünyasının kamuoyu önderleri konumundaki sinemaseverleri de kapsayan yaklaşık 2 bin 500 isimden oluşan jüri ise Şubat ayının sonunda, ilk etapta belirlenen adayların birincileri için oy kullandı.

EN İYİLER

En İyi Film: Nefes: Vatan Sağ Olsun
En İyi Yönetmen: Reha Erdem-Hayat Var
En İyi Kadın Oyuncu: Binnur Kaya-Vavien
En İyi Erkek Oyuncu: Mert Fırat-Başka Dilde Aşk
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Cemal Toktaş-Güneşi Gördüm

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Derya Alabora-Pandora'nın Kutusu
En İyi Görüntü Yönetmeni: Soykut Turan-Güneşi Gördüm
En İyi Senaryo: Engin Günaydın-Vavien
En İyi Müzik: Atilla Özdemiroğlu-Vavien
En İyi Genç Yetenek: Elit İşcan-Hayat Var
Turkcell İlk Film Ödülü: Nefes: Vatan Sağ Olsun-Levent Semerci

FİLİZ AKIN'A ÖZEL ÖDÜL

Bu arada, "Yeşilçam Ödülleri"nde bu yıl ilk kez, Kültür ve Turizm Bakanlığının Türk kültür ve sanat yaşamının gelişmesine büyük katkıda bulunan sanatçılara sunduğu "Kültür ve Sanat Hizmet Ödülü", Bakanlık Müsteşarı İsmet Yılmaz tarafından, sanat hayatına 100'ün üzerinde film sığdıran Filiz Akın'a verildi. Ödül alanlar tören çıkışı basın mensuplarına yaşadıkları mutluluğu anlattı.

Ceren KARASU/İSTANBUL (DHA)

2

Haberin Devamı