Gündem Yeşil'e bir tutuklama kararı daha

Yeşil'e bir tutuklama kararı daha

Paylaş
Yeşil'e bir tutuklama kararı daha

Tunceli ve Elazığ'da 18 yıl önce işlenen faili meçhul cinayetler nedeniyle Malatya Özel Yetkili 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi kod adı 'Yeşil' olan Mahmut Yıldırım hakkında tutuklama kararı çıkardı

1992 yılında Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Akpazar Beldesinde kaçırılan ve Elazığ Asri Mezarlığı’nda ölü olarak bulunan Ayten Öztürk ile 1993 yılında Elazığ’da kaybolan Avukat Metin Can ve Doktor Hasan Kaya’nın Tunceli-Elazığ Karayolunun da öldürülmüş halde bulunmalarının ardından olayın zanlıları ortaya çıkarılamamıştı.

Cinayetlerden yaklaşık 18 yıl sonra olayın aydınlatılması için soruşturma başlatan Malatya Özel Yetkili Başsavcı vekilliği kod adı ‘Yeşil’ olan Mahmut Yıldırım hakkında tutuklama kararı çıkartılması için Özel Yetkili 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu. Savcılığın talabini değerlendiren mahkeme, Mahmut Yıldırım hakkında tutuklama kararı çıkardı.

‘Yeşil’ kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım hakkında daha önce Albay Kazım Çillioğlu’nun soruşturması kapsamında tutuklama kararı ve Kırmızı bülten çıkartılmıştı.

MALATYA, (DHA)