Türkiye (Son Dakika) Yeşim Meltem Şişli'nin 'inanç hürriyetine engel'den 9 yıla kadar hapsi istendi

Yeşim Meltem Şişli'nin 'inanç hürriyetine engel'den 9 yıla kadar hapsi istendi

Paylaş
Yeşim Meltem Şişli'nin 'inanç hürriyetine engel'den 9 yıla kadar hapsi istendi

İSMEK görevlisi başörtülü çalışanlara hakaret ettiği öne sürülen eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin 3yıldan 9 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, 19 İSMEK çalışanı müşteki, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise müdahil olarak yer aldı. İddianamede, Yeşim Meltem Şişli’nin 19 Ağustos 2019’da Saraçhane hizmet binasında müştekilerle yaptığı toplantıda aşağılayıcı ifadeler kullandığı anlatıldı. Şişli’nin müştekilere günlük kaç kurs gezdiklerini, kurslara hangi imkânlarla gittiklerini sorduğu, müştekilerin de günlük 3-4 kurs gezdiklerini, kendi şahsi araçlarını veya toplu taşıma araçlarını kullandıklarını söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

Şişli’nin vücut dili ve ses tonu ile aşağılayıcı üslup kullanarak “Ya bu sıcakta zor olmuyor mu? Hem kapalısınız baş örtünüz de var. Terliyorsunuzdur da, kokuyorsunuzdur da. Bu ne görev aşkı” dediği ifade edildi.

İddianamede Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne atıf yapan savcılık, Şişli’nin ‘birden fazla kişinin inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme’ suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapsini istedi.

Şişli ve Hayat Boyu Öğrenme (HBÖ) Müdürü Erkan Duyar hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçuna ilişkin dosya ise bu suç soruşturma izne tabi olduğu için ayrıldı.

'Gerçekten masumum'

Soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadesi alınan Şişli ise özetle şunları söyledi: “İSMEK bölge sorumluları ile toplantımız onlarla tanışmak, İSMEK binalarının fiziki durumu ile ilgili bilgi almak, önerileri dinlemek ve değerlendirmede bulunmak maksadıyla yapılmıştır. Giyim kuşamları ve aksesuarları ile ilgili herhangi bir şey söylemedim. Görev yaptığım süre boyunca başörtülü birçok personel ile birlikte çalıştım. Ancak hiç kimseyle din, dil, ırk, inanç, giyim, kuşam gibi hususlarda tartışmadım ve kimseyi de aşağılamadım. Gerçekten masumum.”

Haberin Devamı