Beden Sağlığı Yetişkinlerde geniz eti ameliyatı olur mu?

Yetişkinlerde geniz eti ameliyatı olur mu?

Paylaş
Yetişkinlerde geniz eti ameliyatı olur mu?

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can, yetişkinlerin de geniz eti ameliyatı olup olamayacağı konusunda bilgi verdi

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can "Yetişkin hastalarda bademcik ameliyatını enfeksiyon nedeniyle çok nadiren yapmaktayız. Burada temel denen uykuda horlama-nefes durumlarına yol açan irilikte bademciklerdir ve gerektiğinde yumuşak damak-küçük dil ameliyatlarıyla birlikte yapılmaktadır. Yine yetişkinlerde nadiren de olsa ortaya çıkabilen bir başka bademcik ameliyatı nedeni bademcik üzeri çukurcukların yemek artıklarıyla dolmasıyla ağızda sürekli kötü koku oluşmasıdır.


'EĞER SİGARA İÇMEYE DEVAM EDİLİRSE...'


Bu ameliyatı olacak yetişkinlere bir uyarımız, eğer sigara içiyorlarsa ve bu ameliyat sonrası içmeye devam ederlerse kronik farenjit dediğimiz boğazda yanma-batmalarla seyreden hastalığa aday olduklarıdır.

Bunun dışında bademcik ameliyatı ağrılı bir ameliyattır ve yetişkinde ameliyat sonrası dönemin çocuklara göre daha zor atlatıldığını gözlemlemekteyiz. Özellikle yumuşak damak ameliyatlarıyla birlikte yapıldığında ağrı daha da artmakta, iğne şeklinde ağrı kesicilerle de gereksinim duyulabilmektedir. Bu süreç genellikle 1 hafta-10 gün sürmektedir" dedi.

Haberin Devamı