Gündem Yetiştirme yurdundan düğün salonuna

Yetiştirme yurdundan düğün salonuna

Paylaş
Yetiştirme yurdundan düğün salonuna

Denizli'de 3 yaşından bu yana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün Çocuk Yuvası'nda kalan 20 yaşındaki Görkem Taşatan ile aynı kaderi paylaşan yaşıtı Fatma Kahraman, yurt arkadaşlığını hayat arkadaşlığına dönüştürdü

Aileleri tarafından çeşitli nedenlerle terk edilen Görkem Taşatan ile Fatma Kahraman, 3 yaşından bu yana Çocuk Yuvası’nda devlet korumasında yaşadı. Hayatlarını çocuk yuvasında ayrı binalarda birlikte devam ettiren Görkem ve Fatma 3 yıl önce de birbirlerine aşık olup, evlenmeye karar verdi.

Adliyede mübaşir olan Görkem ve Pamukkale Üniversitesi Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nda uluslararası aşçılık okuyan Fatma evlenmek istediklerini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa İlik’e söyleyince, bütün kurum düğün hazırlıkları için seferber oldu.

Yetim ve Acizleri Koruma Derneği de devreye girerek iki gencin düğünü için hazırlıklar başladı. Gençlerinin evlerinin eşyaları çeşitli kurumlar tarafından karşılandı.

Evlilikle ilgili eğitim de alan Görkem’la Fatma, Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mustafa İlik, dernek yöneticileri ve çocuk yuvasında kalan arkadaşlarının katıldığı törenle evlendi. Düğün töreninde 10 katlı pastayı kesen çift, uzun süre arkadaşlarıyla oynayarak eğlendi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)