Yaşam YGS 2017 başvuru tarihleri açıklandı

YGS 2017 başvuru tarihleri açıklandı

Paylaş
YGS 2017 başvuru tarihleri açıklandı

ÖSYM, 2017 YGS başvuru tarihlerini açıkladı. İnternet üzerinden de yapılabilecek olan YGS başvuruları 4 Ocak'ta başlayacak. Milyonlarca öğrencinin hayatını etkileyecek olan sınavın son başvuru tarihi ise 18 Ocak olarak belirlendi

Milyonlarca gencin hayalindeki üniversiteye girebilmek için ter döktüğü sınav maratonu başlıyor. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvurularının başlangıç ve bitiş tarihleri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) tarafından açıklandı. ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden de başvuru yapılabilecek olan YGS için başvuru tarihi 04 Ocak 2017 tarihinde başlıyor ve 18 Ocak 2017 saat 23:59'da sona erecek



YGS 2017 NE ZAMAN YAPILACAK?

YGS, 12 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek. Milyonlarca adayın girmesi beklenen YGS sonuçlarının 28 Mart 2017'de açıklanması öngörülüyor.

Üniversite sınavına girmek isteyen adaylar YGS başvurularını ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek. ÖSYM resmi sitesi üzerindeki ais.osym.gov.tr sayfası aracılığı işlemler yapılacak. ÖSYM, öğrencilere rehberlik etmesi için bir adet YGS tanıtım filmi yayınladı. Adayların başvuru işlemleri öncesinde bu filmi izlemesi tavsiye ediliyor.

2017 YGS SONUÇLARI NASIL YAYINLANACAK

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. YGS sonuçları, LYS sonrasında İnternet’ten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Haberin Devamı