Eğitim - Kariyer YGS kalemleri köydeki öğrencilere yollanacak

YGS kalemleri köydeki öğrencilere yollanacak

Paylaş
YGS kalemleri köydeki öğrencilere yollanacak

Muğla’nın Fethiye ilçesinde YGS’de kullanılan kalemler, köylerde ihtiyacı olan öğrencilere yollanacak

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Arama Kurtarma Derneği (AKUT) üyeleri, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) kullanılan kalemleri köylerde ihtiyacı olan öğrenciler için topladı.
AKUT ekipleri, üniversiteye giriş için düzenlenen sınavın birinci aşaması olan YGS’nin ardından sınavın yapıldığı okullarda "Kalemlerimiz köy okullarına" kampanyası düzenledi.



" Bu ilk kampanya "

İlçedeki 9 okula, üzerinde "Kalemlerimiz köy okullarına" yazılı kutu bırakan ekipler, köydeki okullara göndermek için yaklaşık 350 kalem topladı. AKUT Fethiye ekip lideri Fatih Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir üyelerinin üniversite sınavında ÖSYM tarafından dağıtılan kalemleri toplayarak köy okullarına dağıtma fikrini ortaya attığını söyledi. İhtiyacı olan öğrencilerin yararlanması için anlamlı bir proje olduğunu ifade eden Işık, "Fikrin sınavın hemen öncesinde gelmesi nedeniyle kısa sürede ilçedeki 9 okula kutuları hazırlayıp dağıtabildik.
Okullardan yaklaşık 350 kalem topladık. Bu kalemleri de ihtiyacı olan köy okullarına dağıtacağız. Çok hızlı olduğu için duyurusunu da yapamadık. Bu ilk kampanya idi. Sonraki sınavlarda da kampanyayı sürdürüp daha çok kalem toplamayı hedefliyoruz." dedi.



Kalemlerin üniversite sınavında öğrencilerin geleceklerini belirlediğini kaydeden Fatih Işık, aynı kalemlerin ihtiyacı olan öğrencilerin üniversite sınavına girmelerini, hatta daha da ileriye gitmelerini sağlayacağını belirtti.

Haberin Devamı